fredag 12 mars 2010

Om jämställdhet

Västerås tog emot i strålande sol. Hoppas det håller i sig. För även om jag tänker tillbringa de två närmaste dygnen (nästan i alla fall) tillsammans med närmare 1000 folkpartister är det ändå skönt om solen lyser.

Först lite om min och flera andras besvikelse att det inte blev mer uppmärksamhet kring integrationsgruppens motion. När i Borås historia skrev åtta partier under en motion? Vår tanke med detta, förutom att sätta fart på händelserna, är att visa att vi är eniga om detta och att det finns en gemensam uppfattning kring integrationsfrågorna.

Sedan dagens intressanta artikel om jämställdhet i Folkpartiet.(SvD) Visst är det så att jämställdhetsdiskussionerna har kommit lite i skymundan. Även om vi kommit en bit längre i Sverige än i många andra länder så finns det en hel del kvar att göra. Både inom den politiska och ekonomiska makten. För visst är det så att trots att det är ganska jämt fördelat mellan män och kvinnor i de politiska församlingarna så är det männen som har de främsta positionerna.

När det gäller företagande så är det bara en tredjedel av dem som idag startar företag som är kvinnor. Det behövs verkligen extra stöttning för att få fler kvinnor att starta företag. Snart är jag nog tillbaka på den banan. Det finns ju nya pengar för att driva sådana projekt igen. Ju fler kvinnor som startar företag desto större chans att de kommer in i styrelser. Kvotering är ingen bra grej.

Nog för idag. Dags att möta en massa folkpartister. Vad som händer kommer säkert att vidarebefordras via twitter från mig.

Inga kommentarer: