onsdag 10 mars 2010

Dimman lättar nog

Dimmorna lättar väl idag också hoppas jag. Även om det finns en del att göra ska jag nog unna mig en timme på balkongen om nu solen kommer fram. Ett möte i kväll väntar. Annars är dagboksbladet tomt. Fast det var ju detta med kvinnors företagande förstås. Läste i tidningen i morse att nu finns det pengar att söka. Och så måste jag ju jobba med databasen. Som jag på en halv sekund igår lyckades stympa en del så det blir att göra om lite.

Men några korta reflexioner om dagens rubriker måste jag nog hinna med i alla fall.

När statsministern igår var i Moskva kritiserades Sverige för att hysa tjetjenska terrorister. Även jag har blivit kritiserad av Ryssland. (DN, SvD) Under min tid som riksdagsledamot blev jag "uppkallad" till ryska ambassaden för att tillsammans med två till "läxas upp". Vi hade deltagit i en manifestation för tjetjenska flyktingar i Stockholm. Jag hade nog inte gått dit själv men med två grabbar med hjärtat till vänster kändes det lite tryggare. Men händelsen glömmer jag inte. Det var lite läskigt att sitta i den stora salen med björk på väggarna och dricka kaffe och veta att någon spionerat på Mynttorget och noterat vad vi sagt. Men förmodligen var vi viktiga personer. Annars hade väl ryssarna inte kallat upp oss till "föreläsning". Till jul kom det i alla fall ett julkort.

Hoppsan. Där var det dags att sätta stopp. Det var visst ett möte om kvinnors företagande idag kl 10. Dimman kanske lättar också över det projektet.

Inga kommentarer: