tisdag 27 januari 2009

Rätt pengar och minne

Tänk om dygnet hade dubbelt så många timmar. Men jag får väl försöka hushålla med dem jag har. Och med god planering går det nog bra.

Försäkringskassan borde nog också ha haft ett förlängt dygn så att alla som fått sina rättmätiga utbetalningar för sent hade fått dem i tid i stället. (SvD) Den situation som blivit är inte acceptabel. Och det verkar också som om alla skyller på alla. Jag har skrivit flera gånger om detta så den som vill veta vad jag tycker kan läsa här. Jag kan nog hålla med mp att de som fått för sena utbetalningar ska få ränta. (SvD)

Mera pengar. Det börjar bli fler än folkpartiet som tycker att det är dags att börja diskutera EURO igen. (DN, SvD)Den senaste tidens försämring av kronvärdet gentemot EURON bidrar nog. Jag har själv på nära håll sett effekterna av en kraftigt fördyrad EURO. Att inte ha en gemensam valuta medför hinder för både varor, tjänster och personer att röra sig fritt inom EU som ju är en av grunderna för EU-samarbetet. Jag kommer nog att återkomma en del de närmaste månaderna till EURO och EU. Det är ju val till Europaparlamentet om 130 dagar.

Till sist. Nu finns det ytterligare ett sätt att förbättra minnet för äldre. Att äta mindre. (DN). Detta framgår av en tysk studie. För några veckor sedan var det kaffe som förbättrade minnet. Annat som är bra för minnet är fet fisk och choklad. Så dieten är klar. Lite lax och choklad spetsat med kaffe.

Men nu får jag nog ta itu med dagens uppgifter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska bli spännande att följa utvecklingen kring Euron.

nyhetsverket.se sa...

Det stämmer ju tyvärr att dygnet har ynka 24 timmar. Hinner du - får du dock mer än gärna kika in på Nyhetsverket.se.
Jag tycker att våra läsare är värda dina vassa texter.
Mvh
Daniel Johansson, Nyhetsverket.se