fredag 30 januari 2009

Fredagskväll framför TV:n

Fredagskväll och Let's Dance är över. Ytterligare en person har hamnat på sjukhus. Allvarligt om det är så att deltagarna pressas utöver det vanliga. (SvD) Hur skulle det vara med hälsoundersökning före man ställer upp. Fast det kanske inte hade ändrat det hela. Ibland undrar jag vad det är som lockar med att titta på halvusla dansare en hel kväll. Men det är kanske det att människor ställs inför en utmaning inom ett område som de inte sysslar med normalt. Och att man kan utvecklas inom detta.

Själv har jag drabbats av en betydlig lindrigare sjukdom. Snuvan har kommit och gått idag. Rätt vad det är så kommer det en jättenysning. Men till i morgon måste den vara borta. Då äger folkpartiets västsvenska möte rum i Lundsbrunn. Det ska bli jätteroligt att träffa en massa gamla vänner. Från när och fjärran. Många gamla f d riksdagskollegor kommer dit. Ibland saknar jag riskdagsarbetet och den alltid närvarande politiska diskussionen. (den politiska diskussionen i Borås kommunfullmäktige kanske inte är riktigt lika givande). Men mest saknar jag nog alla kollegor. Genom att vi var hänvisade till varandra i stor utsträckning i veckorna i Stockholm så kom vi varandra ganska nära.

Men det är inte så att jag sitter hemma och längtar. Det finns mycket att göra på hemmaplan. Här får jag jobba mer jordnära med de frågor som jag är engagerad i. Till exempel integrationsfrågor. Och det är roligt att vara ordförande i en tennisklubb också även om det tar mycket tid.

Och rikspolitiken kan jag ju kommentera via min blogg. Bara att jag inte alltid hinner.

Så här på kvällskvisten framför TV:n hinner jag ändå göra någon reflektion över dagens nyhetsflöde.

Att svenska ungdomar och barn halkar efter i skolan har bekräftats av Skolverket. Det är i ingen positiv nyhet. Positivt är möjligen den att utbildningsministern Jan Björklund haft rätt. (DN, SvD) Det hade dock i princip varit bättre om han haft fel. Kunskap hos den växande befolkningen är en förutsättning för att Sverige ska klara sig i en global konkurrens. Mycket skylls på lärarutbildningen. (DN)Till och med sossarna tycker ju numera att ordning och reda och kunskap är viktigt i skolan. Men många år har gått förlorade under de tolv åren en sosse-regering styrde landet.

Men nu är det sovdags. I morgon blir det Lundsbrunn.

Inga kommentarer: