torsdag 22 januari 2009

Nästan bara fel

Ibland blir det verkligen fel. Som när ett rattfyllo får pengar till att köpa nytt vin eftersom det som beslagtogs när han åkte fast för rattfylla blivit för gammalt när han skulle få tillbaka det efter två år.(DN)

Det är inga stora pengar det är fråga om men det är signalen som sänds. Det är inte så farligt att köra rattfull. Och attityden hos personen i fråga. Han borde skämmas ögonen ur sig i stället för att ställa krav på samhället att få tillbaka pengar.

Rätt men fel. Att de som bidrog till mjölkskandalen i Kina, då melamin blandades i mjölkpulver och minst sex barn dog, får stå till svars för detta och bestraffas är rätt. Men eftersom jag är emot dödsstraff så blir det fel att de ansvariga döms till döden. Men det största felet är väl att Kina inte tog tag i frågan direkt när det blev känt. På grund av OS. Det betydde mer att visa upp ett vackert barn vid invigningen än att rädda andra barn till livet eller från obotliga skador. (DN, SvD)

Fel blev det också när Obama svor eden i tisdags. För säkerhets skull gjordes det hela om. (SvD) Så nu är väl Obama president på riktigt.

Att sälja fängelsekläder på Blocket blev inte heller särskilt lyckat. Personen i fråga fick krav på sig att lämna tillbaka kläderna där de hör hemma. Och vem sjutton vill köpa fängelsekläder förresten. (SvD)

4 kommentarer:

Benny sa...

Inte konstigt alls att han får tillbaka vinet. Varför skulle han inte det? Han har avtjänat sitt straff - vart i straffskalan står det att alkoholen skall beslagtas?

Anonym sa...

Det finns många i förorten som vill köpa fängelsekläder, för det är nämligen coolt/häftigt och kanske tom ballt att ha suttit på kåken i många kretsar där ute..

Anonym sa...

Benny, har han avtjänat straffet? Såg inget i artikeln om det, jag kanske är trött.

I vilket fall, det handlar egentligen om något helt annat.

Vilket litet jävla as åker fast för att ha kört berusad och kräver sen att få pengar för alkoholen? Gahrton eller?

Anonym sa...

Jo fel blir det onekligen ibland. De flesta felen går oftast att rätta till ... dock inte alla.