lördag 17 januari 2009

Slag av olika slag

Nu blir det en lördag till med Körslaget för Team Magnus från Borås. Grattis. Och ytterligare möjligheter för Borås att synas i TV-rutan. Fast varför måste de ha paraplyer i presentationen. Det stärker ju myten om att det alltid regnar i Borås. Och det är ju inte sant.

Inte för att jag vet om det var mina fem röstsamtal som avgjorde att kören från Borås gick vidare, och inte Team Wells, som ändå var tippad att ta hem hela tävlingen. (Aftonbladet) Att det är lokalpatriotismen som påverkar är nog ganska så säkert i alla fall. Och Borås har fler invånare än Falkenberg.

Körslaget i all ära. Just nu kommer det en nyhetsflash om att det är eldupphör i ett annat slag. Det i Gaza. Från kl 01 slutar Israel att skjuta. I stort sett i alla fall. De lär ska besvara eld från motsatta sidan Hamas. Hamas har inte gett sin reaktion på Israels ensidiga acceptans till eldupphör. (DN, SvD) Stilleståndet är inte en dag för tidigt men det återstår att se om båda sidor kan hålla det. Det krävs att båda parter slutar skjuta.

Kvällens sammanfattning. Två positiva nyheter. Fast den viktigaste för många människor är om det blir stopp på kriget i Gaza. Även om många Boråsare tycker at det är roligt att kören går vidare, tror jag nog att vi boråsare överlevt. Det är annorlunda för människorna som bor i Gaza eller på de platser där Hamas bomber slår ner.

Men nu är det sovdags. I morgon ska det bli "final call" för julen . Det mesta, inklusive julgranen är borta men det finns en och annan duk kvar och kanske någon tomte. Men dessa brukar i och för sig komma fram framåt påsk.

Inga kommentarer: