lördag 24 januari 2009

Kunskap lyfter Sverige och lite till

Nyklippt och med nyinköpt plattång ska jag ge mig ut i vida världen idag. Först till näringslivsmässa i Ulricehamn där jag ska representera Coompanion i en monter. Sedan bär det av till Lidköping för tennisfest. Västergötlands tennisförbund har gravöl. Numera ingår förbundet i ett större distrikt, Tennis i väst.

Mitt största problem är hur jag ska kunna rösta på Team Magnus från Borås i Körslaget mitt under middagen men det får väl lösa sig. Som tur är finns det mobiler. Och jag har en Sony Ericsson som lär fungera även om det går hett till på festen eller jag blir utslängd i iskylan. Värre är det med andra mobiltelefonmärken där batteriet lägger av innan det ens har blivit minusgrader. Inte för att jag kollade vad mobilen klarar i temeperaturväg när jag köpte den, så jag hade tur, men man kan väl tycka att den som säljer mobiltelefoner bör upplysa om sådana saker och det känns onekligen lite märkligt att det säljs telefoner som inte klarar av klimatet. Mer om detta finns att läsa i SvD.

Innan jag kastar mig ut i dagens aktiviteter kan jag också konstatera att folkpartiet just nu tagit över DN-debatt. Igår hade utbildningsminister Lars Leijonborg en artikel som handlade om alla platser som står tomma vid högskolor och universitet. Och som borde fyllas innan oppositionen skriker efter mer högskoleplatser för att möta alla varsel och uppsägningar. Han påpekar också att det är viktigt att universitet och högskolor inte sätter kvantitet i främsta rummet på bekostnad av kvalitén.

Idag skriver Cecilia Wikström, vice ordförande i riksdagens kulturutskott, och Christer Nylander, ledamot i utbildningsutskottet och ledare av folkpartiets skolutvecklingsgrupp, att SVT borde satsa på en renodlad kunskapskanal som ersätter UR. För att vi i Sverige ska klara oss i en global konkurrens måste vi satsa på kunskap och utbildning och bildning. Kunskap lyfter Sverige. Folkpartiet liberalerna är en garant för att så blir fallet.

Inga kommentarer: