lördag 10 januari 2009

Lördagens rubriker

Lördagsmorgon. Fast just nu vet man inte riktigt vilken veckodag det är men nu är det i alla fall slut på helgerna. Nästa vecka är en "hel" vecka. Trist bara att också vintern försvann. Men vad gör väl egentligen det när det finns massor att göra inomhus. Vet bara inte i vilken ända jag ska börja.

Till att börja med blir det några kommentarer kring dagens rubriker här.

Den interna (s)triden fortsätter. Nu kritiserar de skånska socialdemokraterna den egna budgetpolitiken. De intar samma ståndpunkt som vänsterpartiet tvingats avstå ifrån för att få vara med i den rödgröna leken. Att skippa utgiftstaket och enprocentigt överskottsmål. Det vill säga att strunta i kontrollerade statsfinanser. (SvD, Aftonbladet, DN)

Eftersom den socialdemokratiska partiledaren Mona Sahlin sagt att de ekonomiska frågorna är något hon inte kan tänka sig att kompromissa om, så måste skånesossarnas inställning komma som en kalldusch. Ska bli intressant att följa den fortsatta utvecklingen. Men jag vill inte tänka på vad det skulle innebära om de som vill spendera mer pengar än som finns, får bestämma i Sverige. Det är väl under svåra tider som det är än viktigare att ha fullständig koll på pengarna.

Kriget på Gaza fortsätter trots FN:s resolution om att det måste bli en omedelbar vapenvila. Hamas fortsätter att skjuta raketer in i Israel och Israel fortsätter att bomba och kriga i Gaza. (DN) Även om FN-hjälp åter släpps in i Gaza så är det inte nog. (DN)Det måste till en vapenvila direkt för våld löser aldrig några problem. Hamas måste sluta med sina raketattacker och Israel sluta bomba och skjuta Gaza sönder och samma. Men det verkar svårt. Och de största förlorarna är som jag skrivit tidigare alla barn. De tvingas leva i ständig skräck och sömnlöshet. Och vad betyder det för framtiden. Förmodligen ökat hat. (SvD) Målet måste vara en två-statslösning där folken kan leva sida vid sida.

Även idag skriver media om försäkringskassan och alla som klagat på den. Som jag skrev igår är det helt sjukt att de som har rätt till ersättning måste vänta på densamma med risk att inte kunna betala hyra eller andra nödvändiga utgifter. (SvD, Aftonbladet) Som jag också skrev igår. När en medborgare missar att betala till myndigheter så straffas hon eller han. Men när en myndighet missar så händer inget. Inför någon form av ömsesidigt medborgaravtal som talar om vars och ens rättigheter och skyldigheter och vad som händer om man missar att uppfylla dessa. Se även gårdagens blogg.

Det finns en hel del annat att skriva om. Men nu börjar det redan bli långt.

Och jag har massor att göra innan tennisen klockan fyra.

6 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Lika hård censur här som hos halvgalningen Jinge märker jag..
//E

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Olbap..
Hur länge får din kommentar stå orörd?
Till efter den liberala lattekoppen kanske?
Skrev ung samma sak, inlägget borta efter 10 minuter.
"Liberal".. my ass...
"PK" vore bättre
//E

Anne-Marie Ekström sa...

Jag är ledsen. Jag är inte inne konstant och kollar kommentarer. Hade jag gjort det så hade den näst senaste kommentaren varit borta inom 1 minut. Jag accepterar inte att någon kränker mina vänner. Så dricker jag inte latte. Upplysningsvis.