tisdag 1 april 2008

Tågblandning

Igen sitter jag på tåget och skriver. Nu med musen i knät. Faktiskt helt ok eftersom jag har svårt med inbyggda möss. Är på väg till Skatteverkets insynsråd men först ska jag prata multikulturella center och känna atmosfären i riksdagskorridorerna. Samt höra senaste nyheterna på fp:s riksdagsgrupp.

Är alltså på rymmen några dagar från Borås. Kul att bland annat träffa gamla riksdagskompisar.

Lite blandning från dagens nyheter.

Borås tidning skrev igår om församlingar som inte kan anordna soppluncher på grund av nya EU-regler. Ibland tycker jag inte om EU. Visst är det viktigt att det finns bestämda regler för den som serverar mat i affärsmässig verksamhet. Men ibland undrar jag om vi inte överdriver riskerna. Att rycka undan fötterna för soppluncherna bidrar till, att både gemenskap över sopptallriken för människor som annars kanske är ensamma försvinner, och att eventuellt överskott försvinner som kan användas för välgörande ändamål. Jag håller med kändiskocken Leif Mannerström i dagens BT.

Jag tror att ett kliniskt rent samhälle inte främjar gemenskap och värme mellan människor.

SvD och DN skriver om att regeringen satsar mer pengar på miljöbilar. Bra. Eftersom jag nog tänkt köpa en sådan tämligen snart. Få se om det blir en pytteliten eller bara liten. Mindre än den jag har idag i alla fall. Med lägre bensinkostnad, lägre skatt och lägre bensinkostnad. Och dessutom förhoppningsvis mindre reparationer. Och framförallt en miljövinst. Ett rent vinnarkoncept.

DN skriver om elever som väljer matte och språk för att få högre poäng för att komma in på högskolan. Men rektorerna är rädda att eleverna ska ta ut sig. Men tanken med att matte och språk skulle ge högre poäng var ju för att dessa ämnen är viktiga för högre studier. Så syftet har väl uppnåtts. Men självklart är det viktigt att eleverna även ägnar en del av tiden till estetiska ämnen och åt att röra sig. Båda hjärnhalvorna behöver stimulans liksom hela kroppen.

Nu slutar jag skrivandet och fortsätter att lyssna på mina medresenärer. Om enskilda ärenden som rör barn och familjer. Och mycket mycket mer. Och kanske läser lite.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas inte DN's artikel var årets aprilskämt bara.. man kan nästan tro det.