söndag 6 april 2008

Intensiv söndag

Det verkar som om det är en bit kvar till vår. Jag som tänkte klä mig i vårkläder när minsta barnbarnet ska döpas idag. Fast jag trotsar nog vädret i alla fall och håller fast vid det jag tänkt.

Det blir en intensiv dag. Efter dopet i Mölndal blir det färd av till Kinna och folkpartiets årsmöte där. Sent lär jag komma så jag missar Liselott Hagbergs, vice talman, tal. Sedan jag skjutsat henne till tåget blir det Sandared och dagens tennis. Sedan är jag nog ganska mör. Jag var tidigt uppe och har redan hunnit både bokföra och uppdatera Brämhulta företagarförenings hemsida. Dessutom fick jag ett rejält anfall av dammallergi igår som sitter i lite grann. Jag slängde papper (två stora kassar) och rörde då upp en massa damm. Det verkar som om allt damm i hela huset sätter sig i arbetsrummet. Men det är klart. Där är jag mest.

Nu är det två dagar kvar till vårt första försök till medborgardialog går av stapeln. På Café Stången på Hässleholmen. Tanken är att det ska vara ett sätt för medborgare och politiker att mötas. Det ska bli spännande att se om det är ett sätt som man kan fortsätta att jobba med och utveckla.

Nu är det väl bäst jag sätter fart så jag inte kommer för sent. Men jag fastnade i en artikel om hur tjejer drillas i Kina för att kunna dela ut medaljer under OS. Enligt artikeln (SvD) så kollas deras kroppar så de har rätt proportioner. De ska se ungefär likadana ut på långt håll. De får bära brickor tills armarna domnar. De fick träna med ätpinnar i munnen och le samtidigt som de hade en bok på huvudet och papper mellan knäna. Helst ska man vara med i kommunistpartiet. Vilket många vill bli. Jag tycker det hela känns skrämmande. Visst ska det vara still och elegans över en prisceremoni till exempel. Men när det tenderar att bli fullständig perfektionism blir det onaturligt. Man tappar bort individen. Fast det är väl det Kina håller på med hela tiden. Ta bara Tibet som exempel. Där munkarna ska "omskolas" till att bete sig som kinesiska patrioter. (Svd)Ett annat namn för detta är hjärntvätt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man är ju mer individ i Kina än i Sverige. Det säger iallafall de kineser som jag pratat med och som bott i bägge länderna i flera år. Så uppfattar även jag det. Byråkratin är ju större och mer komplicerad här, den personliga äganderätten mer utvecklad i Kina och i Sverige har vi större kontroll med bostadsadresser, personnummer och ID-handlingar.

Det SvD skrev om munkarnas "omskolning" igår var ju i och för sig inte sant. Läs originalartikeln i stället.

Därför frågar man ju sig hur mycket som är sant i det som står i dagens SvD.

Du har väl sett att SvD konstant använder fel bilder till sina Tibetartiklar?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.