fredag 4 april 2008

Misslyckanden

En kvart tog det att dela ut flygbladen på mitt område om Medborgardialogen på Hässleholmen på tisdag. Nu återstår att se hur många som kommer. Hinner nog skriva några rader innan jag ger mig av till ett möte för att prata om kvinnligt företagande.

Tänkte fortsätta egentligen där jag slutade igår med mäns våld mot kvinnor.

Idag skriver SvD om en rapport från FN:s världshälsoorgan WHO som beskriver hur mäns våld skadar kvinnor världen över. Det är ett antal länder i Sydamerika och Asien som undersökts. Plus Serbien och Montenegro i Europa.

Minst var sjunde kvinna misshandlas hemma i åtta av 15 undersökta länderna. Med missfall, underlivsskador och kronisk värk som följd. Andelen varierar mellan olika länder. Den största andelen återfinns på Perus landsbygd där enligt rapporten mer än varannan kvinna misshandlas. En forskare från Bagdad i Irak påpekar att våldet mot kvinnorna är brott mot de mänskliga rättigheterna och jag är beredd att hålla med. Liksom jag är beredd att hålla med om att det behövs kraftfulla åtgärder både nationellt och internationellt. Och som sagt. Även svenska kvinnor misshandlas av sina män. Även om andelen kanske inte är så stor. Men varje misshandlad kvinna är ett misslyckande.

Misslyckats verkar också sverigedemokraterna ha gjort att fylla sina stolar i kommunfullmäktige. (DN)Tydligen av många orsaker. I Borås fullmäktige är en ersättarplats tom. Att folk flyttar eller lämnar fullmäktige på grund av att det visar sig att de är grova brottslingar eller inte håller med partiets värderingar kan väl inte vara valsystemets fel som de själva påstår. Kommunfullmäktige är en församling som väljs av svenska folket. Att kunna ta in vem som helst efteråt skulle urholka den svenska demokratin. Om partiet i efterhand skulle sätta in en person så är den personen inte folkvald. Sedan får väl partiet stå sitt kast om man missat att nominera kandidater och på så sätt det dyker upp icke önskvärda namn på valsedlar, antingen man skrivit sitt eget eller någon annans utan att denna inte vet om det. Jag kan väl hålla med Henrik Brors om att partiet är omoget.

Men att det finns de som lämnar på grund av hot är inte bra. Trots att jag inte gillar sd:s politik så är de ändå demokratiskt valda enligt de regler som gäller.

Ytterligare ett misslyckande.

Polisens instrument för att mäta alkohol i blodet har visat fel och 500 personer har blivit felaktigt anklagade för rattfylleri.(DN, SvD) Det är allvarligt. Men till saken hör att de som blåst i det felaktiga instrumentet redan har visat ett positivt svar i polisens kontroll ute på vägen. Så det är inte några helnykterister som åkt dit utan personer som befinner sig i gränszonen till det tillåtna. Och om man tar bort de 500 personerna så är det ändå cirka 3000 personer som mellan december och mars misstänks för rattfylleri. En skrämmande siffra.

Men rätt ska vara rätt. Nu används inte instrumentet mer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för att du skriver något logiskt och ärligt, jag förväntade mig inte det när jag såg att du var politiker.

Det är sjukt att ett demokratiskt parti motarbetas på det sätt SD görs, och ofta av etablerade politiker och inte bara vänsterpacket.

Likt dig håller jag inte riktigt med SD i alla frågor men det sätt speciellt Socialdemokraterna behandlar SD är helt absurd. Visserligen är S, Mp och V i grunden kommunister och det är väl fullt logiskt att de uppför sig som kinesiska politiker men jag är ändå lite naiv ibland antar jag.

I övrigt vill jag bara meddela dig att det står att du "utbildar i data". Det inger inte direkt förtroende för din kunskap då "data" är information och har ingenting med datorer att göra om det var det som var tanken. Var det inte tanken så utbildar du i ett väldigt brett ämne (alltså, information). Om du mot all förmodan verkligen utbildar i ren information så hoppas jag att du (till skillnad mot svensk media) utbildar i objektiv information och inte rena lögner vilket jag som sagt förväntade mig från en politiker. En fördom som jag har och tyvärr har tänkt behålla då de flesta politiker inte vågar uttala sådana extrema åsikter som du gör (alltså att SD är demokratiskt valda och bör försvaras i en demokrati).