tisdag 29 april 2008

En rad möten

Gårdagen gick i en faslig fart med en rad möten. Allt från uppläggning av vår nästa medborgardialog på Hässleholmen den 27 maj (som handlar om föräldrarollen), över kvinnors företagande till Sandareds tennisklubb. Inte utan att jag börjar känna mig som en diversearbetare. Men kul är det.

Idag har dagen börjat med strategiforum inom Hässleringsarbetet. Dagens fokus låg på trygghetsvandringar som innebär att vuxna ska vara ute på Hässleholmen på kvällar för att bidra till ett tryggare område. Dagfolkhögskolan på Hässleholmen var också på dagordningen. Glädjande nog har situationen löst sig under hösten så skolan kan finnas kvar ytterligare en termin. Det ger lite andrum för att hitta lösningar på längre sikt. För att folkhögskolan behövs är helt klart. Som ett komplement till annan vuxenutbildning. Och närheten gör att det blir lättare för dem som kanske inte har den allra mesta studiemotivationen och det är lättare att lämna barn på dagis till exempel.

Glädjande är också att den planerade integrationsgruppen i Borås äntligen är på gång. Det har dröjt länge nog nu. Från valnatten då jag kläckte idén tills nu. Men som sagt den som väntar….

Nu ska jag ta itu med ett rejält röj hemma. Den hektiska tillvaron den senaste tiden har satt sina spår både här och där. Kanske skulle börja med att tvätta. Blåst och sol bidrar till snabbtorkning.

I kväll är det nytt möte. Denna gång med Coompanion.

Inga kommentarer: