måndag 25 april 2011

Slut på helgen

påsklillja Påskhelgen går mot sitt slut. En underbar helg trots att jag varit tvungen både att förbereda kurser och deklarera. Har dock hunnit med både en joggingrunda på 7 km och en vandring på Gingrileden. Har också träffat vänner även om färden till kusten och barnbarnen fick stå tillbaka för deklarationen.

Har också hunnit läsa Elisabeth Georges senaste bok. 700 sidor. Som alltid intressant. Tar upp ett tema om barn som begår grova brott. Något som tål att diskuteras. Ett barn som begår en grym handling har ofta själv utsatts för grymheter. Barnet är själv ett offer.

Det är inte bara i böcker som barn far illa. Det är viktigt att lyfta frågor kring barns utsatthet. Det finns många barn både i vårt land och ute i världen som far illa. Folkpartiet lyfter frågan om barns utsatthet på alla politiska nivåer. Det handlar om placering på fosterhem och bättre elevhälsa. I det kommande regionvalet är en av Folkpartiets viktigaste frågor att förbättra ungas hälsa.

Det kan handla om barn med missbrukande föräldrar eller barn som kommit hit som flyktingar och som bär med sig traumatiska upplevelser från krig i hemlandet. I det integrationsprogram som Borås stad ska ta beslut om i kommunfullmäktige i veckan finns en punkt i handlingsprogrammet som handlar om att skapa ett traumacenter.

Under tiden jag skrivit har Körslaget avslutats och det är dags att sova. I morgon en lååång dag. Kurs i Göteborg och sedan gruppmöte inför KF. Och sedan blir det en intensiv vecka.

1 kommentar:

Torrrey Jameson sa...

Hejsan Anne-Marie

Vi är ett gäng "fas 3:are" som du skrev om en tid sedan. I sammanhang med ekonomisk förening och något som du benämner "sociala företag".

Vi som sitter mitt i detta bedrövliga, skulle gärna få en möjlighet att prata med dig om hur det ser ut.

Vi vill starta företag.
Närmare bestämt ekonomisk förening och få igång en auktionsfirma i Borås.
Problem: Vi är inte så kreditvärdiga när ingen av oss sex har någon större inkomst precis. Maxinkomst är 10.000 för en deltagare. Resten på cirka 5 - 8 tusen per månad. Inget man får lån på precis.

Men vi är alla villiga att jobba allt vi kan och lägga vår själ i det här.

Får vi bjuda in dig till ett samtal?
Medborgarskolan, Medspråkarna.
Det vore roligt att både få höra mera om din åsikt och samtidigt få möjlighet att berätta om vår situation.

Du är hjärtligt välkommen att ta kontakt med mig
Torrey Jameson