söndag 24 april 2011

Vårvandring

Vilken påskhelg. Det känns länge sedan jag stod och slängde snö påIMG_1194 meterhöga vallar. Jag trodde aldrig snön skulle försvinna men nu är den borta. Och solen har lyst på alla påsklediga. Åtminstone i den  här delen av landet. Har fått en del av alla måsten gjorda också. Men återstår en del. Den kommande veckan blir intensiv. Tre dagars kurs i Göteborg och dessutom fullmäktige med därtill hörande gruppmöte. Plus start av valrörelsen plus lite till. Förstår inte varför allt ska hända pIMG_1199å tre veckor.

Än så länge är det dock helg. Hamnade mitt i en konsert med Phil Collins på TV (härlig musik) och i eftermiddags blev det en härlig vandring på Gingri-leden i vitsippshagar och skirt grönskande träd. Gott om blåsippor fanns det också.

Vi startade vid Mölarps kvarn vid Viskan. Mer om Mölarps kvarn kanIMG_1206 också läsas på Destination Viskans hemsida. (Destination Viskan är ett projekt som stöttas av ett flertal aktörer för att göra Viskan känd  och utveckla turismen genom bland annat företagssamverkan. Coompanion Sjuhärad är projektägare.) Vandringen gick bland annat genom Kröklings hage. Kröklings hage är inte döpt efter någon person som man lätt kan tro utan Krökling syftar troligen på den krokiga terrängen. Lite om Kröklings hage finns också på Destination Viskans hemsida. Den sista bilden visar en backsippa.

Glömde berätta att kaffet smakar extra gott ute i skogen.

Inga kommentarer: