fredag 8 april 2011

Årets stadskärna och veckan som gått

Varvar ner framför datorn och försöker summera veckan. Straxt ska jag göra en röj hemma men jag behöver nog skriva ner lite tankar kring den gångna veckan som varit en enda lång räcka av aktiviteter och händelser. Lite har jag ju skrivit vartefter.

Först är det väl läge att gratulera Borås stad som fått utmärkelsen Årets stadskärna. Jätteroligt. Det har hänt mycket i staden under de senaste åren. Det vill säga under de tolv år som Folkpartiet och alliansen m fl suttit vid makten i Borås. För att vara ärlig så har det mesta väl tillkommit i samförstånd. Oavsett är det roligt. Nu återstår att också se till att även ytterområden får en upplyftning. (BT, Radio Sjuhärad)

Sedan kan jag väl konstatera att det hettar lite i kinderna efter en liten stund i solen innan blåsten började ta i på allvar. Det känns i alla fall som om det är “vårvindar friska”.

Jag fortsätter att gå bakåt i tiden. Idag på morgonen höll jag på att inte komma in till Coompanions lokaler i Espira-huset. I trapphallen borrades det så dörrarna till lokalerna var tvungna att hållas stängda. Och dessvärre blev de också låsta. Inga möbler fanns kvar i “ankomsthallen”. Ganska ödsligt alltså. Förhoppningsvis kan Coompanion flytta in i “granngården” om några veckor. Postadressen blir den samma. Nu ska vi bara ha en telefon också. Hela hanteringen med flytt har varit bedrövlig från många håll. Inte minst från det kommunala fastighetsbolaget IBAB.

Skönt att både verksamhetsledare och projektledare nu är på plats, så att jag kan ägna mig åt annat. Sköta företaget eller kanske valkampanja. Det börjar ju dra ihop sig till val. Första gången jag själv står på en regionlista. Fast långt ner. På plats 26.

Jag tänker i alla fall prata om tillväxtfrågor och social ekonomi. Något som regionen också hanterar. Och så kollektivtrafik förstås. Enklare biljettsystem men för den skull tror jag inte på de rödgrönas förslag om enhetstaxa. Återkommer till detta.

Gårdagen var jag på konferens som Hela Sverige ska leva anordnade på Nääs slott. Handlade en del om grön integration. Dvs se till att de människor som kommit hit från något annat land upptäcker möjligheten att det faktiskt finns en landsbygd där man kan bo ochvårblomkorg verka. Det som kanske ofta saknas vid introduktionen för en nyanländ är att det också finns en värld utanför staden. Och att det inte bara handlar om nedlagda affärer och bensinstationer utan också finns möjligheter att få jobb och bostad där.

Om resten av veckan har jag skrivit tidigare. Kan bara konstateras att det varit en intensiv vecka. Så nu blir det en lugn helg. Fast mina blommor som jag köpt idag måste jag ta om hand. Och så är det ju faktiskt så att aprilskämtet i Borås tidning inte helt och hållet är ett aprilskämt. Jag har säkert minst 5 liter grus att sopa bort från min gräs- (förlåt moss-)matta innan sopbilen kommer.

Inga kommentarer: