tisdag 5 april 2011

Medborgardialog mm

Har landat på hotellrummet efter en intressant dag om Medborgardialog och inför en dag på Skatteverkets insynsråd.

Medborgardialognätverket består av cirka 200 deltagare från hela landet indelade i fyra grupper. Deltagandet kommer att innebära fysiska möten två gånger om året och dessutom nätsända möten. Men det viktigaste jobbet måste göras inom kommunerna.

Att klara ut vad man vill att medborgarna ska vara med att att tycka till om är steg 1. Och hur mycket man vill att medborgarna ska tycka till. Det handlar om allt från ren information till att vara med och forma beslut. Sedan handlar det om metoder hur medborgardialogen går till.

Det finns mycket att göra för att öka dialogen med medborgarna iSPA52857 Borås. Och som sagt, hur man hanterat Norrby skolan är långt från en medborgardialog som bara den. Återkommer till framtida medborgardialog i Borås. Nytänkande i stället för dinosaurietänk.

Att hälsa på mina gamla kollegor i riksdagen är alltid roligt. Dessutom avhandlades en del intressanta frågor på riksdagsgruppen. Och även en korv smakar superbt i riksdagsrestaurangen tillsammans med gamla kompisar. Samtidigt som jag inser att, även om jag ibland längtar tillbaka till riksdagsarbetet, jag har ett lika intressant och omväxlande liv nu som under riksdagstiden. Mer jordnära kanske.

Nu dags för sängen. I morgon nytt spännande möte i Skatteverkets insynsråd.

Inga kommentarer: