lördag 9 april 2011

Vårdag och regionval

En härlig vårdag. Lite kallt i blåsten men varmt på balkongen. Gruset bortsopat och penséerna planterade. Vårgardinerna uppe i köket. På tiden. Julen varar visserligen till påska men påsken är sen i år.

Vilken tur att det blev vår en dag då jag inte hade några tider inbokade. Snart är det dags för val och då går även helgerna åt till kampanj. Före trädgårdsarbetet (inte så omfattande) hann jag dock beställa visitkort för min (inte så omfattande) kampanj i regionvalet.  Med budskapet entreprenörskap och valfrihet. Återfinns på plats 26 på Folkpartiets lista.

Till skillnad mot andra landsting har Västra Götalands regionen också ansvar för att stimulera och jobba för tillväxt i regionen. Bland annat har regionen varit sammanhållande och vidaredistributör av regeringens satsning när det gäller att stimulera kvinnors företagande. Det var regionen som stöttade projektet QVIM som jag jobbade med under ett knappt år. Det finns onekligen många kvinnor som driver företag i Sjuhärad. Och många känner ett behov av att träffas och byta erfarenheter. En kommun där responsen var osedvanligt hög när Qvim anordnade aktiviteter var Herrljunga.

Herrljunga utmärker sig inte bara när det gäller kvinnors företagande utan företagande över huvud taget. Det kan läsas i dagens BT. I dagarna hålls en företagarmässa i Herrljunga. Inte bara jag utan också företagarnas ordförande Jens Spendrup var imponerad över Herrljunga. Dessutom kan väl nämnas att Gäsene mejeri som nämns i artikeln var årets kooperativ i Sjuhärad och ett av de fem bästa i Sverige.

Som sagt. Det är viktigt att inte glömma bort diskussionen om entreprenörskap i valrörelsen till regionvalet. Företagande och entreprenörskap är avgörande för tillväxt för en bättre välfärd.

Inga kommentarer: