lördag 3 oktober 2009

Lördag i oktober

Det är lördagskväll efter en intensiv dag. I och för sig är alla dagar intensiva men lördagarna borde vara lite lugnare. Men det behövdes göras en del i tennisklubben. Allt som jag tänkt blev inte gjort. Sysslade med banbokning för att försöka rätta till det som blivit fel men lyckades också ställa till det. Allt blir nog bra när det systemet satt sig. Många barn som tränade innebar också många föräldrar som det fanns möjlighet att prata med. Det är riktigt roligt att vara ute i tennishallen en lördagsförmiddag. Att se de allra minsta göra sina första stapplande steg på tennisbanan. Det är också kul att de ungdomar som var aktiva för många år sedan nu är föräldrar till barnen i träningen.

Eftermiddagen tillbringade jag i ett Bohuslän som inte var särskilt välkomnande. Hoppas det blir skönare till sommaren. När jag ska bo där, ibland kanske.

Tyvärr innebär de intensiva dagarna att jag knappt hinner blogga och kommentera aktuella händelser. Fast det kanske är bättre att leva i verkliga livet än att leva via nätet. Och när kvällen kommer är huvudet trött.

Ute i Europa har två viktiga händelser skett idag. Att Irland röstat ja till det nya EU-fördraget. (DN, SvD)Det var nödvändigt för att EU ska kunna gå vidare. Fördraget innebär bland annat att Europaparlamentet får större makt. Och det underlättar för att ta emot fler länder. Att ta emot fler länder kan medföra mindre risk för krig.

Den andra händelsen tror jag också kan vara viktig för EU. Att italienarna har demonstrerat mot den maktfullkomliga Berlusconi. Det är viktigt att medborgarna själva säger ifrån när yttrandefriheten hotas. Att den främste maktinnehavaren kontroller media är fullständigt ohållbart i en demokrati. DN

Nu faller ögonen ihop.

Inga kommentarer: