tisdag 13 oktober 2009

En i stort sett bra dag

Dagen har varit bra. En check på facebook om hur mycket "luck" jag kommer att få under dagen visade på 38%. Jag skulle vilja säga 95%. Det negativa var att min blogglänk blev borttagen från SvD. Förmodligen för att det var så många korkade kommentarer men jag vet inte. När jag skriver om flyktingfrågor vilket jag gjorde idag så kommer det en hel del kommentarer som beskyller invandrare för det mesta. Otrevliga kommentarer. Helt klart. Och det är svårt att dra gränsen när jag ska ta bort kommentarerna. Jag tycker att yttrandefriheten är viktig.

En fråga som jag är mycket förundrad över är att sverigedemokrater värnar djuren mer än man värnar människor, åtminstone om de senare kommer från något land utanför Sveriges gränser.

Med tanke på de kommentarer som finns på min blogg idag så stämmer inte heller punkten som står i sverigedemokraternas idéprogram att man ska "
respektera och försöka sätta sig in i andra människors sätt att resonera". Intressant.

Men för övrigt har dagen varit positiv. Jag har fått ok på att besöka komvux och invandrarkvinnor för att tala företagande i nästa vecka. Förenar mina intressen om företagande och integration . Inga problem i tennisklubben. Tvärtom.

Vi har haft ytterligare ett intressant möte i folkpartiets mångfaldsgrupp som diskuterar integration, jämställdhet och hbt-frågor. Frågorna hänger ihop genom bland annat diskrimineringslagstiftningen. Ingen ska diskrimineras på grund av kön, etnicitet eller sexuell läggning. Det är inte bara frågorna som är mångfaldiga. Gruppens deltagare kommer från Europa, Asien och Afrika. Och Kanada.

Dessutom stans bästa raggmunk tillsammans med två trevliga unga herrar. Vad mer kan man begära.

Nu återstår bara resten av veckan. Jobb och möten.

I morgon Coompanion-möte och på torsdag kommunfullmäktige som nog blir långvarigt. Inte förutseende att lägga in en dag med datakurs på fredag. Men det går nog på rutin.

Helgen tänkte jag nog i alla fall ta det lite lugnt. Inget partiarrangemang nästa helg.

1 kommentar:

Johan sa...

"En fråga som jag är mycket förundrad över är att sverigedemokrater värnar djuren mer än man värnar människor"

Vad betyder det i klartext?

Jag förmodar, att sverigedemokrater - i likhet med de flesta svenskar - inte vill ha barbariska, djurplågande slaktmetoder eller vidskepliga ritualer i samband med slakten (t.ex. böneläsning, slaktmaskinerna vända mot Mekka osv).

Är det sådant som du vill förespråka och kallar för att "värna människor"?

(Jag har stött på just den argumentationen hos somliga massinvandringsförespråkare.)