fredag 9 oktober 2009

Fredagskväll

En vecka till ända. Sena kvällar varenda dag. Skönt att bara slappa framför TV:n idag. Men i morgon upp tidigt igen. Valskola i Kungälv. Egentligen skulle det vara skönt att sova i stället. Veckan har som sagt varit intensiv. En blandning av framtoning, kurs i hur man ska uppfattas och med filminspelning anordnad av bland annat tillväxtakademin, och fixa datanätverket i tennishallen. Och försök att få kvinnor med annan etnisk bakgrund att bli intresserade av att starta företag. Jag lyckades tror jag. Flera vill komma till ett andra möte. Få se vad som kommer ut av detta. Nästa vecka fortsätter min turné. Vidare kan rapporteras från veckan att Årets kooperativ från Sjuhärad har nominerats till Sverigefinalen. Det är Marknadsplats Sjuhärad. Ett kooperativ som består av ett antal företag som gått samman för att göra gemensam marknadsföring och sälja fisketurism. Genom samverkan mellan företag har man både det enskilda företagets flexibilitet och det större företagets möjligheter att nå ut till fler. Här finns Marknadsplats Sjuhärads hemsida och här Coompanions sida där man kan gå in och röstar på alternativen som är nominerade till Årets kooperativ.

Det intensiva livet innebär att det blir lite si och så med städningen hemma. Och inte har jag som så många andra valt att köpa hushållsnära tjänster. (DN) De nya möjligheterna till skattereduktion har skapat uppskattningsvis 10000 jobb. Fantastiskt. Många får möjlighet till en mer avstressad tillvaro som kan tillbringas med familjen i stället för att städa. Och många får ett arbete och de som tidigare arbetade svart får nu trygghet och intjänades pensionspoäng. Staten får in vita pengar. Precis som tanken var att det skulle bli när möjligheten till avdrag för hushållsnära tjänster infördes. Något som jag själv har framfört många gånger. Till exempel här i en riksdagsdebatt.

Så småningom kommer väl även jag att anlita något städföretag. Men problemet är att jag ändå måste hålla ordning på mina papper ändå.

Inga kommentarer: