fredag 16 oktober 2009

Dagen efter

Hinner skriva några rader innan jag beger mig västerut till Göteborg för att hålla kurs i Access. Det är tredje dagen utav tre. Hoppa någon har tagit till vara mitt usb-minne. Skulle nog behöva ett sådant att stoppa in i min egen hjärna när jag glömmer saker lite här och där.

Gårdagens fullmäktige blev långt. Först lång debatt om tilläggsbudget. Sedan blev det debatt om att kommunen ska ta emot fem ensamkommande barn. Alla var för förutom sverigedemokraten. Han menade på att det var orättvist att vi hjälpte några få i Sverige när vi kunde hjälpa många i flyktingarnas närområden i flyktingläger. Jag förstår bara inte hur man ska kunna hjälpa ensamma ungdomar som är på flykt för att undvika att bli soldat och kanske förlorat alla sina nära och kära. Visst ska vi hjälpa flyktingar i närområdet. Men när närområdet också är instabilt var ska flyktingarna vara då. Det är så lätt att säga. Man har problemet långt bort. Och vi här i Sverige kan leva vårt goda och behagliga liv och inte behöva komma i kontakt med människor som har det svårt. Självklart ska vi hjälpa i närområden men de som kommer hit ska vi bemöta på ett välkomnande sätt. Sedan måste andra delar av Europa också ta sitt ansvar men det ena utesluter inte det andra.

Sedan blev debatten mer en ren migrations- och integrationsdebatt. Med de gamla vanliga onyanserade argumenten. Allt är inte svart eller vitt.

Nu är det nog dags att sätta fart. Göteborg Here I come!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Anne-Marie !

Citat:
"Sedan blev det debatt om att kommunen ska ta emot fem ensamkommande barn.? "

Ta hand om ? Som förra gången ?
Jag citerar ut GT från den 4 september:
"Det finns kommuner som tar emot upp till en miljon i statsbidrag för varje barn - men inte barnen. De skickas till någon annan ort.
Borås och Lilla Edet är två syndare som väckt ilska hos Migrationsverket ...då de skickade sina barn till andra kommuner. Och sände med pengar för löpande utgifter."
Det som blir över på bidragen används till andra utgifter."

Låter otroligt ! Eller ?

Från din blogg den 13 oktober:
"En fråga som jag är mycket förundrad över är att sverigedemokrater värnar djuren mer än man värnar människor, åtminstone om de senare kommer från något land utanför Sveriges gränser."

Första frågan: Finns det också länder innanför Sveriges gränser ?
Andra frågan: Jag har jobbat i ett land där man inte "värnade" djuren.
Där inför årets högsta helgdag nötkreatur fördes ner till floden, tvingades ner i liggande ställning och så skars strupen av. Därpå lämnades djuren att rossla livet ur sig.
Är detta "främmande seder och bruk" som av respekt för vederbörande ska accepteras ?

Citat, också från den 13de oktober:
"Ingen ska diskrimineras på grund av kön, etnicitet eller sexuell läggning".

Helt riktigt ! Men hur förfar du när vederbörandes religion "diskriminerar“ vissa sexuella läggningar ?
Jag nämnde ju häromdagen ett inslag i "Dokument inifrån“ som du valde att inte kommentera mer än det vanliga runtomslaget "otrevliga kommentarer" ??

Apropå detta:
Jag läser i min morgontidning att ett "främländskt fotbollslag“ i en hobby-liga i Paris uteslöts då de vägrade spela mot "Paris Foot Gay".
De ursäktade sig artigt men "som praktiserande muslimer kan vi inte spela mot PFG !"
Vad säger dina skyddslingar om temat ?

Tjalle

Anonym sa...

Anne-Marie !

Jag trodde faktiskt du skulle kommentera.
Åtminstone inlägget i GT ?

Var väl liiite naivt ? Av mig.

Tjalle