söndag 28 juni 2009

Snart i Visby och Almedalen

Ännu en underbar dag med strålande sol. Har ätit frukost och snart bär det av med båten till Visby och Almedalsveckan. Den här gången är jag ju där som privatperson och har således inga skyldigheter att bevaka något speciellt. Men problemet är ju att jag håller på med så mycket att det blir svårt att prioritera. Dessutom har jag ju tänkt att ha lite ledigt också och mingla.

Jag är ju skolkontaktperson i min nämnd så de frågorna borde jag kolla. Dessutom håller jag ju ihop en grupp från olika partier i Borås som ska ta fram ett integrationsprogram. Så integrationsfrågor är nog en av de prioriterade frågorna. Eftersom jag är projektledare för ett projekt som ska få fler kvinnor att starta företag är ju det en viktig fråga. Som ordförande i en tennisklubb finns det frågor på idrottens område att bevaka. Får väl försöka göra en bra blandning. Men att välja bland alla 1000 aktiviteter är inte lätt. Tur att det finns sökfunktion bland programpunkterna.

Få se nu hur det blir med detta kring kvinnors företagande. Om jag hinner gå på något om detta ämne som ju är något jag håller på med dagligen som projektledare. Som jag har hittat så finns det bara två aktiviteter under hela veckan som handlar om detta. Båda två idag och samtidigt. Det kallar jag planering. Det känns inte som om det är något prioriterat område. Visst kan man se det som att man inte ska särskilja mäns och kvinnors företagande. Men eftersom kvinnor är en underrepresenterad grupp i det sammanhanget så behövs det fokus på hur man ska underlätta för kvinnor att starta företag. Jag är övertygad om att pengarna som regeringen satsat under tre år behövs. Men vad händer när pengarna tar slut i december i år?

Nu får jag väl packa ihop mig från hotellrummet och se om jag hittar någonstans att ställa bilen. Har kollat in var parkeringen finns igår kväll. Och kolla vilka som är med på samma båt. Några vet jag redan.

Almedalen here I come.


 


 

 

Inga kommentarer: