tisdag 9 juni 2009

Eterdyningarna av valet

Så börjar då livet åter igen gå i vanliga banor efter den korta och intensiva valrörelsen. Fast förberedelserna har ju varit längre än själva valrörelsen. Många helger har gått åt för partimöten och kurser. Nu pågår räkningen av personröster. Ännu är bara en liten del räknad och inget av Borås distrikt finns med bland de räknade. I Västra Götaland är det för övrigt bara Göteborg som räknats så de 40 kryss jag fått hittills har kommit fjärran ifrån. Men någon skräll lär väl inte jag orsaka och kryssa mig in i parlamentet. Det ser inte heller ut som om väljarna skulle ändra på de som ligger överst på Folkpartiet liberalernas lista. Även om just nu det skett ett byte av plats. Glädjande fick ju Folkpartiet tre ledamöter.

Skrällar lär det däremot bli i andra partier. (DN, SvD) Även om det är långt ifrån färdigt verkar Alf Svensson kryssa sig förbi partiets första namn. Inte egentligen särskilt förvånansvärt. Alf Svensson är något av en symbol för Kristdemokraterna. Nog tycker jag att han gjort sitt men egentligen bryr jag mig inte. Även inom Moderaterna blir det strid om mandaten då fru Bildt ser ut att kryssa in sig från åttonde plats.

Apropå striden mellan kandidaterna inom Kristdemokraterna. Synpunkterna dyker ständigt upp. En del påstår att det är avdankade svenska politiker som skickas till EU-parlamentet och det är inte bra enligt deras sätt att se det hela. Till Europa ska skickas nya unga politiker. Men då är inte det heller bra hos vissa som tycker att man måste skicka personer som har erfarenhet. Fast genom personval så är det till sist svenska folket som avgör.

Efterdyningarna i valet pågår också hemma. Röran som har uppstått under valrörelsen måste fixas till. Den senaste tiden har varit ett enda ut och in. Byta kläder och byta papper.

Och mötena är inte slut ännu. I morgon Skatteverkets insynsråd. Tyvärr har tåget fått andra avgångstider så det är omöjligt att ta sig till Stockholm på morgonen och hinna till mötet. Så det får bli uppresa i kväll.

På torsdag nog ett långt kommunfullmäktige och på fredag möte om flyktingmottagning. Men till helgen har jag inte något inplanerat. Nu i alla fall.

Nu till att fixa lite av röran innan jag ägnar mig åt kvinnors företagande. Idag får det bli eftermiddagspass.

Inga kommentarer: