lördag 27 juni 2009

På väg mot Almedalen


Så var då resan mot Visby och Almedalen påbörjad. Stannar en natt i Oskarshamn eftersom jag inte gillar så mycket att gå upp för tidigt. Och jag har ju faktiskt semester för första gången sedan 1991. Jag är ju anställd nu. Åtminstone på halvtid. Som egen företagare har man aldrig riktig semester.

Det är två år sedan jag var i Almedalen sist och nu ska abstinensen botas. Jag tänker hinna med en del seminarier som jag kan ha användning för i mina nuvarande uppdrag. Integration, företagande mm. Det finns en del att välja mellan. I år är det över 1000 seminarier. Redan i morgon söndag finns det seminarier som handlar om kvinnors företagande och det är väl intressant men jag har egentligen så mycket att berätta själv. Få se om jag hinner. Jag kommer iland 2 och seminariet är halv fyra och dessförinnan ska jag hitta mitt hus jag ska bo i.

Ett seminarium jag inte kan missa är när Borås ska presentera sitt arbete för folkhälsan. Borås är ju nominerad som en av tre till årets folkhälsokommun. Vem som blir vinnare presenteras därefter. Lovar att lägga ut någon bild därifrån på bloggen.

Västra Götalandsregionen finns också där och talar om tillväxt. Något som också berör mig. Det projekt jag driver är ju stöttat av VGR.

Bloggandet har varit lite nedprioriterat ett tag. Först var det val till Europaparlamentet och sedan har jag försökt hinna ifatt det jag inte hann under valrörelsen. Och ibland finns inte lusten att skriva när annat ligger i vägen. Men nu börjar skrivarlusten återvända. Få se vad jag hinner med under Almedalsveckan. Att inte ha skrivarlust en eller annan dag skiljer bloggaren från den som skriver i "gammelmedia". Den som har skrivande som yrke måste producera även om inspirationen tryter.

Något annat som också blivit nedprioriterat är min trädgård. På framsidan finns en hel prästkrageäng, bredvid en del som är klippt, och på baksidan är det en blandad sommaräng. Prästkragarna syns på bilden.

Nu lite avstressande deckarläsning innan John Blund kommer. Just nu läser jag en engelsk författare, Cleeves, som har förlagt handlingen till Shetlandsöarna. En inte så vanlig men annorlunda miljö. Vad jag förstår har hon skrivit fyra böcker med samma kriminalkommissarie och alla har en färg i sin titel. Den jag håller på med nu heter Rött Stoff.

Inga kommentarer: