måndag 8 juni 2009

Otroligt men sant

Det har varit en helt otroligt rolig valvaka hos Folkpartiet liberalerna i Borås. Jublet visste faktiskt inga gränser när valresultatet för Folkpartiet steg med tiondel efter tiondel och till sist slutade på 13,6 procent. En betydlig ökning sedan förra valet. Marit Paulsen som första namn har helt klart lockat många väljare men hela partiet har också varit på kampanjfötter. I Borås har luffarna varit otroligt flitiga och kampanjat för sin kandidat Fredrik Malm. Det har dessutom funnits många bra kandidater på Folkpartiets lista. Nu återstår den spännande räkningen av personröster. Minst fem procent av partiets röster krävs för att man ska kunna gå förbi någon av de tre första. I Folkpartiets fall innebär det cirka 20000 röster. Rätt tufft men man ska aldrig säga aldrig.

Positivt är också att sd inte kom in i parlamentet. Jag tycker i och för sig att det är märkligt att ett parti som egentligen bara har intresse av ett område, Piratpartiet, lyckas ta sig in men hellre Piratpartiet vars idéer jag ändå till viss del stöder än sd. Integritetsfrågorna är viktiga.

Tyvärr har högerpopulistiska och extrema partier rönt framgång i andra länder i Europa vilket är oroväckande. Vart har toleransen och medmänskligheten tagit vägen.

Men nu gäller det att ladda för nästa val som är om drygt ett år. Det vore väl konstigt om inte framgången för Folkpartiet i detta val skulle påverka även nästa val. Men man vet aldrig hur valvindarna blåser.

Nu ska jag i alla fall blåsa mig i säng. I morgon är det kvinnors företagande som gäller.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Med högervinden över Europa kanske du inte får din islamisering, arabisering och afrikanisering av EU. Vad synd! Då blir det fortsatt Gambiasemestrar istället för dig och din perversa sort.

Marcus sa...

Anonym: Idiot...

Anne-Marie: Om Piratpartiet får 7% av rösterna på en enda fråga så borde det kanske ge en bild av hur kapitalt de etablerade partiet har misslyckats med just den frågan (förutom MP som verkar ha en pragmatisk och folklig inställning till just de frågorna). Om inte borgerligheten+S+V tar tag i dessa frågor på riktigt (inte som Sahlins skuggfasader) innan riksdagsvalet så kommer PP+MP vara ännu större.
Man måste lyssna på folket, speciellt i de här frågorna där riksdagen verkar ha fått felaktig information. När Reinfeldt, Tolgfors mm säger att FRA t.ex. inte är massavlyssning, så är det helt enkelt inte sant från en tekniskt perspektiv. Detta förstår en hel nätgeneration bättre tydligen än riksdagens specialister inom området. En hel generation vet hur man rent tekniskt tar sig runt en lag innan den har implementerats (Ipred). Allt det här är hemskt att se faktiskt och görs inget åt det så kommer folket säga ifrån ännu mer.

Från en Centerpartist som numera röstar på de mer liberala partiet Miljöpartiet.