onsdag 10 juni 2009

På besök i Stockholm

Sitter i Folkpartiet liberalernas klubbrum i Riksdagen och kollar röstsammanräkningen och tjatar med gamla bekanta. Det är inte utan att jag längtar tillbaka lite. Fast just nu är jag bara rätt glad för de 356 kryss som jag just nu har fått. Och så har jag ju faktiskt en hel del att klara av på hemmaplan. Både integrationen och fler kvinnor som startar företag. Plus lite annat.

Skälet till Stockholmsbesöket är möte med Skatteverkets insynsråd. Ett intressant möte som mest handlade om brottslighet. Hur man jobbar hårt för att fånga in den organiserade brottslighen genom att ge sig på ekonomiska transaktioner. Och hur man med olika verktyg kan hitta dem som säljer över internet utan att betala skatt. Dessutom fick vi en genomgång om vad som gäller för kassaregister som i framtiden måste vara certifierade.

Vågar nog inte skriva mer just nu. Det sägs ur en högtalare att brand upptäckts inom byggnaden men att man ska avvakta ytterligare besked. Så jag stänger ner datorn. Kollar bara först om det blivit fler kryss. Och nu har rösten tystnat. Eller rättare sagt en annan röst talar om att larmet orsakats av oaktsamhet. Men jag måste packa ihop ändå. På tåget hem väntar ytterligare läsning av handlingar till kommunfullmäktige i morgon.

Inga kommentarer: