tisdag 9 juni 2009

På tåget

Sitter nu på tåget på väg till Stockholm. Det var länge sedan jag senast var där. Det har funnits annat att göra i vår. Ska bli skönt att komma igång med annat än EU. I morgon är det Skatteverkets insynsråd och ekonomisk brottslighet och kassaapparater ska diskuteras. Ska väl också titta in i Riksdagshuset och hälsa på gamla vänner. På torsdag kväll är det kommunfullmäktige med debatt om att lägga ut LSS-boenden på entreprenad. Lär bli en natthistoria. Plus lite annat också. Jag har inget emot att även vårdverksamhet bedrivs i privat regi. Det är dock viktigt att även föräldrar eller personal kan få möjlighet att bedriva verksamheten som till exempel kooperativ.

Helt går det dock inte att släppa valet. Kryssen räknas och som jag skrev i morse så händer det en del hos moderaterna och kristdemokraterna. Själv är jag rätt nöjd med de 200 kryss jag har i skrivande stund. Det är inte lätt att få kryss när en person får hälften av alla Folkpartiet liberalernas röster.

Nu börjar resan närma sig slutet. Det är tunnel på tunnel. Så jag får sluta där.

1 kommentar:

Tom Andersson (mp) sa...

Men med Lagen om offentlig upphandling lär det ju knappast bli några kooperativ som kan ta sig in nu. Hur Socialnämnden hade tänkt att utföra upphandlingen är ju inte heller klart. Om jag får gissa så blir det 1 eller 2 stora aktörer som tar hem alla (runt 100?) boende eftersom det är uttdelat i större enheter med fler boende i samma.