söndag 28 juni 2009

Första dagen av Almedalsveckan avklarad

Havsutsikt som verkligen är havsutsikt. Rosor som luktar gott. Sol och värme. Visby visar sig från sin bästa sida. Fast lite väl varmt kanske. Särskilt när man ska släpa 20 kg packning uppför.

Har hunnit med mingel med ett nätverk för kvinnors företagande. Med 270 medlemmar. Jag hann inhämta en hel del information om hur man jobbar med nätverket men jag ska försöka få en träff med någon senare under veckan för att utbyta erfarenheter och få tips.

Missade dock Lars Ohlys tal. Kanske inte gjorde så mycket om man får tro det som media fått ut om talet. (DN) Det är ju faktiskt bra att han talar om att vänsterpartiet ska driva hårda förhandlingar med sina kompisar s och mp när det gäller regeringsmakten. (SvD)Det ger ingen större trovärdighet till det rödgröna alternativet när en av de inblandade parterna tydligt talar om att de andra inte ska få det lätt när det gäller att förhandla fram ett program. Att det rödgröna alternativet inte blir trovärdigt gynnar ju alliansen. Att införa socialism genom att bland annat förstatliga banker vore att föra utvecklingen bakåt. Ännu mer skrämmande blir det när jag nu samtidigt tittar på ett program som handlar om hur socialisterna i gamla DDR jagade den som tyckte annorlunda.

Värmen och den extra rundvandringen i Visby i jakt på bekanta känns både i fötter och huvud. Ska nog bli skönt att sova nu. För att orka med några seminarier i morgon. Västra Götalandsregionens till exempel. Sedan talar Jan Björklund i morgon. Dock blir det inget frukostseminarium i morgon. Annars tror jag nog att man kan klara sig genom hela veckan utan behöva fixa frukost själv en enda dag. Sammalunda gäller nog luncher. Nog för idag. I morgon börjar Almedalsveckan på allvar.

Inga kommentarer: