fredag 5 juni 2009

Ännu en intensiv dag

Tänkte egentligen sova för jag är rätt trött. Dagen började med Bodaskolans kulturanalys. Och tårtkalas. Äta tårta klockan halv nio är väl egentligen inte så lämpligt. Men jag hade ätit mitt frukostägg. Med kaviar. Kulturanalys går kortfattat ut på att personer i en organisation eller liknande skriver ner sina tankar om hur man ser på situationen, i detta fall i skolan. Sedan sammanställs alla tankar till ett dokument av en grupp som utses bland all personal. Sammanställningen analyseras sedan utifrån olika regler som styr organisationen. Vad måste man göra och vad kan man göra. Idag överlämnades således kulturanalysen till skolans ledning för vidare agerande.

Dagen fortsatte efter lite mejlarbete hemma med debatt i Radio Sjuhärad om för eller emot EU. Kan avlyssnas här. Sedan en stundtals genomblöt torgvistelse. Dock utdelades en del material. Även om många redan röstat finns det många som ändå tar emot informationsfoldrar. En del är lite kritiska för att man inte fått hem material i brevlådan. De kostar för mycket att skicka med posten. Och är dessutom slöseri med papper.

Dagen avslutades nästan som den började. Med Bodaskolan. I samband med Kulturnatten i Borås gavs en föreställning av Pricken. En musikal som framfördes av 3-4 klassare på Bodaskolan. Den handlar om att vi alla är olika och unika men för den skull ändå lika mycket värda. Ingens tumme är lik någon annans tumme. En musikal med ett starkt budskap och otroligt duktiga framförare med olika etnisk bakgrund. En upplevelse som fler borde uppleva.

I morgon är i princip sista dagen i valrörelsen. Sedan går det inte att göra så mycket mer. Men onekligen ska det bli skönt att gå in i en normal tillvaro igen. Hur normal den nu är? Det är frågan.

Inga kommentarer: