tisdag 3 juni 2008

Ännu en varm dag

Värmen tröttar eller vad det nu är. Eller också beror det på att jag varit igång sedan tidiga morgonen. Med början med Strategiforum kring Hässleringen. Till sist med grillparty med Vi Kvinnor på Hässleholmen. Och lite annat emellan. Lite pengar har nog flutit in också. Så dagen har varit bra. Och varför klaga när det finns jordgubbar och solen skiner.

Det verkar inte vara någon större aktivitet på Borås bloggportal just nu. Jag trodde att vänstersidan skulle klottra hela sidan full med indignation över majoritetens förslag att införa elitklass i Borås. Jag tycker att det är en jättebra idé. Varför kan inte de som är intresserade och duktiga i matte till exempel få samlas i en klass och dels få bättre möjlighet att gå vidare i kursen när det är dags dels få möjlighet att tillsammans med andra som också går fram snabbare diskutera med och stimulera varandra. Självklart får det inte gå ut över de barn som behöver extra stöd. Men en risk finns alltid att även den som är understimulerad får problem. Skoldagarna blir trista och skolk kan bli resultatet.

Det finns en hel intressant som hänt de senaste dygnen som jag inte hunnit kommentera. Som förslaget som lämnats över till regeringen om mottagande av flyktingar. Efter att ha skummat igenom förslagen kan jag väl tycka att de verkar vettiga. När jag har mer tid ska jag analysera dem lite mer.

Mångsysslaren Thomas Bodström, ordförande i justitieutskottet och advokat, har gett ut en deckare. (SvD)Med så där recensioner. Jag tycker inte synd om honom och jag tänker inte köpa hans bok. Jag har skrivit det förr och gör det igen. Jag begriper inte hur en ordförande i ett av riksdagens utskott har tid att dessutom både bedriva egen advokatverksamhet och skriva böcker. Dessutom ha ett antal barn.

Nu börjar ögonen falla ihop så jag får väl ge mig.

Inga kommentarer: