torsdag 12 juni 2008

Rätt mycket om barn

Just nu är det mycket. Igår var det tre möten. Först om social ekonomi. Sedan träff med lärarna på Fjärdingskolan. Därefter Vuxenskolemöte. Idag fortsätter det i samma takt. Det lokala nätverket för kvinnors företagande FemM-e. Sedan klippning och till sist kommunfullmäktige. Som väl kan bli ganska långt. Med konkurrensregler och hemlösa barn mm.

Det är inte ok att kasta ut barn på gatan. Det tror jag ingen tycker. Och allt måste göras för att undvika detta. Framförallt förebyggande. Socialstyrelsen har också gett ut vägledning hur kommunerna ska agera. Att man måste agera mycket snabbare och förebyggande.(SvD)

Idag kan familjer få hjälp med att socialen betalar räkningar direkt men på frivillig basis. Ibland kanske det skulle vara nödvändigt att göra detta med tvång. Idag har också SvD en artikel om att kronofogdens regler blivit tuffare sedan årsskiftet. Det räcker inte med att man tar av lönen utan har man tillgångar så tas dessa i första hand. Till exempel en bostadsrätt.

Mer om utsatta barn. En förskollärare i Lund har tejpat igen munnen på en treåring som skrek. Han har polisanmälts men får fortsätta att arbeta. Föräldrarna har fortsatt förtroende för honom. Nu har jag inte alla detaljer. Det kan ju finnas mer bakom som inte framkommer i artikeln men om det som står där är hela sanningen är det fullständigt ofattbart att karln får vara kvar. Att barn skriker eller är högljudda är väl inget ovanligt. Men att tejpa igen munnen måste väl vara ett värre brott än bara ofredande som tydligen brottet har klassats till i polisanmälan. Det är ju en kränkning utan dess like. (SvD)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja det är ju enkelt att sitta på kontoret i lugn och ro och tycka att någon som tappade omdömmet efter kanske flera timmars skrik på närmare 100db skall tänka klart.
Hädanefter får väl de förskollärarna vända sig till sitt skyddsombud, stänga verksamheten och be alla barn hämta barnen varpå utredning om arbetsmiljöns hälsofarliga element kan minimeras. För det är ju mycket värre att en enskild fallerande individ straffas direkt för sitt beteende än att tvinga alla barn lida av en gallskrikande bokstavskombination som fritt får äventyra 20 tal personers hörsel och utveckling.