söndag 6 maj 2012

Vandring i Blankeberge för att locka vandrare till Linnémarschen

Hemma från resan till Blankenberge i Belgien. Syftet var att göra reklam för Linnémarschen. Som numera är ett internationellt vandringsarrangemang inom IML. Min uppgift var att representera Borås stad.

Vi alla från Borås, plus Sveriges ambassadör i Belgien, Ulrika Sundberg, gick 15 km.IMG_1850 Efter att vi, jag och ambassadören, invigt marschen. Jag var totalt oförberedd att jag skulle säga något. Men det gick väl ganska bra efter omständigheterna förutom att jag glömde totalt var jag var. Men jag fick hjälp. Här finns en liten video från invigningen.

Det var nog den mest platta vandring jag gjort någon gång. Inte en backe. Jo, en liten en förresten upp mot havet.

Vandringen skiljde sig också från en vandring i Sverige. I stället IMG_1870för saft och vatten fanns det öl. I ett stort tält några km från målet serverades öl och ostsmörgås. Och vi från Sverige var specialinbjudna till en mottagning ungefär mitt i banan med ost, korv och öl. Ambassadören fick en present och vi överlämnade en fin handduk från Ekelunds. Med midsommarmotiv. Se bild.

I mål blev det stekt fisk. Plus att det fanns de som ville bjuda påIMG_1885 kaffe. Senare blev det mottagning i stadshuset. Väldigt vackert invändigt men inte lika vackert utanpå. Presenter igen. En glasstandar till mig (till Borås) och fler handdukar till borgmästare med flera. Och några svenska flaggor. Några Göteborgare verkade vara lite avundsjuka för den uppmärksamhet Borås fick.

Jag tror det blev ett lyckat besök. Vi träffade många som gåttIMG_1845 Linnémarschen förra veckan och som tänkte komma tillbaka. Men också kom med en del synpunkter. Och många besökte Boråsmontern och blev intresserade inför nästa år. Den svenska ambassadören lovade släpa med borgmästaren i Blankenberge till Borås nästa

Varje besökare ger intäkter till staden och bidrar till tillväxten. Besöks- och turistnäringen är framtidsbranscher. Vi hade också en trubadur med.

Här finns mer bilder.

Inga kommentarer: