fredag 11 maj 2012

Nej till gratis spel och försäkring mot fortkörningsböter

Det finns två sorters reklam jag ogillar mer än annan reklam.

Den ena handlar om viss reklam för spel. Jag tycker inte att det är ok att locka människor till spel genom att erbjuda ett gratisspel. I synnerhet när det handlar om nätspel. Inte heller gillar jag Postkodlotteriet som lockar folk att gå med för att grannen är med. Tänk om grannen vinner och inte jag. Sedan må det vara aldrig så gott syfte.

Att locka med gratisspel är som att erbjuda en gratisdrink för att man sedan ska dricka mer. Kan leda till spelmissbruk.

Sedan tycker jag att det är lite konstigt när t ex Socialdemokraterna lockar till köp av deras lotter. Det är lättare att vinna en förmögenhet än att jobba ihop till den. Att vinna är helt ok men att tjäna pengar anses fult.

Den andra sortens reklam som jag inte förstår är när företag tillhandahåller försäkringar mot fortkörningsböter. De påstår att det är lagligt. Och då är det väl det. Men i så fall borde lagen ändras. Att kunna köpa sig fri från böter när man är en lagbrytare tycker inte jag är ok. Alla ska vara lika inför lagen.

Alla har säkert någon gång kört för fort. Men att inte stå för sina handlingar är oacceptabelt. Man kan alltid tycka att här är det alldeles fel hastighetsbegränsning. Men nu är det den begränsningen som gäller. Och det är bara att gilla läget. Och stå för det hela om man struntar i det.

Att det kan finnas företag som uppmuntrar till lagbrott och dessutom kallar sig Autosafe är helt fel. För det är just att uppmuntra som man gör. Och säga att man skyddar personer från fortkörningsböter. Är nog dags för en lagändring. Och jag tänker inte betala några 600 kr om året för att kunna köra som en galning.

Får nog återgå till bokföringen. Men när erbjudandet om fortkörningsförsäkring damp ner i min e-post bara kände jag att jag måste skriva.

1 kommentar:

Sussi sa...

Men utan reklam skulle det ju inte finnas gratis spel. Vissa spel kan man val i o for sig leva utan men det finns ocksa manga spel som lar barnen viktiga amnen sasom matte.