onsdag 2 maj 2012

På tåget mot Stockholmshållet

Sitter på tåget på väg till Coompanion Sveriges årsmöte i Vidbynäs. Egentligen ett tvådagarsmöte men jag får ägna morgondagen åt Skatteverkets första möte för den här mandatperioden. Skriver på surfplattan så det kan bli ett och annat stavfel och n instället för mellanslag,
Ovanligt för kroppen att sitta stilla så länge. Det har varit full rulle den senaste veckan. Kroppen har fortfarande efterdyningar efter Linnémarschen. Grussopning igår förbättrade inte det hela. Hoppas att det blir bättre till lördagens marsch i Blankeberge i Belgien. Men då ska vi ju "bara" gå 15 km. Verkligen kul att jag får representera Borås i ett vandringsevenemang.
Vid Linnémarschen var det ca 1000 utländska deltagar i år. Hoppas det blir ännu fler nästa år. Ett sådant arrangemang ger kommunen mycket. Många hotellnätter och mycket goodwill. Kanske deltagarna kommer tillbaka för att se mer av staden. Besöks- och turistnäringen är en framtidsbransch. Vandringsturism tror jag är en del av denna bransch. Både med infödda och utländska vandrare. När 40-talisterna slutat springa blir det vandringar i stället. Det är viktigt att hålla leder i ordning. En fråga för kommuner i samverkan med byalag och bygdeföreningar.
Nu straxt framme i Södertälje.

Inga kommentarer: