torsdag 17 maj 2012

Pride för alla

På hemväg från Uppsala och Pride för alla. En prideparad snabbt tillkommen på några dagar av LUF (Liberala ungdomsförbundet) och FP i Uppsala. Upprinnelsen till det hela är att FP och LUF inte fick delta som organisationer i den planerade pridemanifestationen som en rad organisationer som vänsterpartiet och feministiskt initiativ m fl står bakom. Sponsrade av ABF. Fp och LUF har varit med på arrangemanget tidigare år.
Motivet Till att FP/LUF inte fick vara med var att FP/LUF inte är ickakapitalistisk organisationer.
På facebook utbröt en hård debatt där FP/LUF utmålades som fascister för att man skulle ligga bakom utvisningar av homosexuella. Visst. FP sitter i regeringen men om FP fått sin vilja igenom när lagen om skydd för homosexuella m fl togs skulle det varit svårare att utvisa någon med hänvisning till att man kan leva i ett land bara man inte visar sin sexualitet öppet. Detta var 2005 när jag satt i riksdagen och jag själv debatterade frågan.
Folkpartiet har i alla år drivit både hbt-frågor och flyktingfrågor med kraft.
När jag läste alla osanna och kränkande uppfattningar om FP så bestämdede jag mig för att åka till Uppsala och vara med i den alternativa prideparaden som var en pride för alla. Utan gränser och där kärleken är det som är det primära.
Det blev en pride för alla. De maskerade människorna med anarkistsymboler fick också gå med. Flera fina tal om alla människors lika värde och att kärleken är störst hölls. Flera FP-representanter men också från andra partier.
Det känns jättebra att jag var där.
Skriver detta på min surfplatta så ursäkta eventuella stavfel. Fingrarna funkar inte alltid. Kommer lite bilder senare.
Men rabatten vid centralstationen i Uppsala symboliserade verkligen mångfald och alla regnbågsfärger finns med. Så en bild på den får räcka så länge.


Inga kommentarer: