onsdag 2 maj 2012

Liberal, öppet, demokratiskt samhälle bäst

Ska igen försöka fixa ett blogginlägg via surfplattan. Så ursäkta alla konstiga mellanslag som blir n eller ibland b. Har under eftermiddagen lyssnat till ekonomie doktor Kjell A Nordström som hållit ett intressant och tankeväckande seminarium. Att lyssna till en och samma person underdrygt tre timmar krävs lite utöver det vanliga. På Coompanions vårmöte på Vidbynäs gård.
Slutsatsen var att öppna liberala demokratiska samhällen med yttrandefrihet lyckas bäst. Kommunismen dödar och skapar förödelse. Något som jag reda visste egentligen.
Men innan dess avhandlades en hel del. Den kunskap som förmedlas i skolor och högskolor är nödvändig men räcker inte. Det behövs också tyst kunskap. Sådan kunskap kan inte förmedlas via mejl eller annan skrift.
Framtiden kommer att innebära ökning av singelhushåll, urbanisering, feminisering (fler kvinnor utbildas än män). Nordström framhöll att Kina inte kommer att ta över. Kina är en diktatur och där har kreativitet ingen växtmån. Däremot kommer USA att fortsatt ha övertaget.
Och mycket mer.
Nu dags för kvällsaktiviteter

Inga kommentarer: