torsdag 10 maj 2012

Inte kort men heller inte rekordlångt kf

Kallt och ruggigt inomhus. Ska det inte vara vår nu. I alla fall hemma relativt (allt är relativt) tidigt efter dagens kommunfullmäktigemöte. Åtta timmar tog det minus ca 20 minuters ajournering för att reda ut om vi skulle satsa pengar på ombyggnad av gymnasiesärskola för funktionshindrade efter ett folkpartiförslag. Det hela slutade med att fp-förslaget togs tillbaka och sossarna kom med ett alternativt förslag som alla sa ja till. Men det var ett folkpartiförslag från början.

Apropå folkpartiförslag om funktionshindrade. Idag presenterade partiledare Jan Björklund m fl ett folkpartiförslag om att bristande tillgänglighet ska ses som diskriminering. Folkpartiets landsmöte beslutade ju om detta. Efter en motion från mig. Känns bra.

Tillbaka till fullmäktige. Passade på att prata lite om barnkonventionen i samband med ärendet om nedläggning av Göta-skolan. Hamnade visst lite vid sidan av ärendet och fick liten tillrättavisning. Håller med att tillrättavisningen var rätt men får väl skylla på den sena tiden och engagemanget och att konsekvenserna av nedläggningen av Norrbyskolan hänger ihop med nedläggning av ytterligare en skola. Och Borås är dålig på att följa barnkonventionen.

Och om det fanns någon som inte höll sig till ämnet så var det SD:s IMG_0455representant. Böcker om vänstern var det inte vi skulle diskutera.

Nu nog dags för sängen. I brist på sol och längtan efter syren (blommade i och för sig i Belgien i helgen) lägger jag ut en syren från förra eller förrförra året.

Inga kommentarer: