onsdag 30 november 2011

På hemväg från Coompanions höstmöte

På väg hem från höstmöte med Coompanion. Precis som jag trodde blev det en del socialt företagande, sociala medier och socialt umgänge. Det är alltid inspirerande att träffa "kompanjoner" från hela landet, både förtroendevalda och anställda.

För den som inte vet det är Coompanion en organisation som finns på 25 platser i Sverige. Coompanion jobbar med rådgivning  till dem som vill starta företag tillsammans. Det kan vara några som gemensamt vill starta ett företag eller flera företag som vill gå tillsammans och samverka kring ett koncept. Ett exempel på det förstnämnda är Avfyra i Borås som gör reklammaterial och som av Coompanion Sjuhärad utsetts till årets kooperativ.

Att flera företag samverkar kan vara framgångsrikt inom t ex turistbranschen där de olika företagen tillhandahåller olika tjänster. Ett företag erbjuder boende och ett annat kanske har guidade fisketurer eller någon annan aktivitet.

Coompanion jobbar också med socialt företagande. Det vill säga att hjälpa och stötta långtidsarbetslösa och personer med funktionsnedsättning att komma ut på arbetsmarknaden genom att starta ett socialt företag. Den som vill veta mer om socialt företagande kan läsa mer här.

Nu tillbaka hem och se vad som hänt på hemmafronten. Missade ju tyvärr ett möte i Borås igår kring Vision 2025. Som jag för övrigt tycker borde heta Vision 2021. Det är då Borås fyller 400 år. Ett litet inspel skickade jag dock iväg med twitter. Inspirerat av mötet jag själv var på. Samverkan är viktig. På många plan.

Inga kommentarer: