onsdag 2 november 2011

Hur påverkar e-handel vår vision 2025

Så läggs ännu en dag till handlingarna. Som vanligt blev den inte helt som jag tänkt men nästan. Även idag blev det jakt på försvunnet lösenord men det löste sig.

Lunchen avåts ännu en gång på Sinnenas hus. Den här gången var det företagarlunch med e-handel som tema.

Det blev en föredragning som satte fart på hjärncellerna. Med tanke på vårt visionsarbete 2025 i Borås. Hur kommer e-handeln att påverka den framtida handeln i centrum. Kommer det fortfarande att finnas butiker där man går in och gör sina inköp eller kommer alla att sitta hemma vid sina datorer och handla.

Jag tror att det kommer att finnas bådadera. Men det kanske är så att man går in i en liten affär för att hämta inspiration och kanske titta på ett klädesplagg. Till och med kanske prova. Men sedan beställer man hemma eller i affären via nätet.

Förmodligen kommer stadsbilden att förutom de små affärerna kompletteras med fler caféer kring centrum. Där man träffas och umgås över en kopp kaffe efter att man gjort sina val i de många små affärerna. Man får mer tid över till upplevelser och att umgås.

Att beställa mat via nätet är redan vanligt. Dagens hektiska liv för till exempel småbarnsföräldrar måste underlättas på många sätt.

E-handel innebär också större möjligheter för att vi också ska få en levande landsbygd. Traditionella landsbygdsnäringar inklusive turism kompletteras med olika e-handelsföretag.

Det här är bara funderingar hur det kan bli. Men att e-handeln har kommit för att stanna är verkligt. Och att den kommer att påverka våra liv i framtiden är säkert.

Det tål att fundera några varv till hur till exempel stadskärnan ska se ut.

Sovdags

Inga kommentarer: