fredag 18 november 2011

Kort summering av budgetfullmäktige

Tänkte bara skriva ner några korta rader kring dagens budgetfullmäktige. Totalt på två dagar 25 timmar.

Det blev lite som jag befarade. Det tog cirka 4,5 timmar att diskutera äldreomsorgen. Mesta delen av tiden handlade det om att lägga ut äldreboenden på entreprenad eller inte. Båda sidor lika hårdnackade. De rödgröna mot och allianspartierna för. Och samma argument upprepades gång efter gång.Äldreomsorgen i Borås blev inte mycket diskuterad. En timme borde ha räckt för att få olika aspekter genomlysta. Men det fanns många debattglada fullmäktigeledamöter.

Själv hoppade jag över debatten om äldreomsorgen. Hoppade gjorde däremot en pensionerad centerpartist som höll på att skrämma livet ur mig. Tanken med hoppet var att han skulle visa att han var en frisk pensionär.

Jag väntade till slutet på debatten och pratade Medborgardialog och Socialt företagande. I det sistnämnda anförandet kastade jag ur mig förslaget om att driva Campingen som socialt företag. Ett förslag som man får ta för vad det är. Bara en tanke. Sverigedemokraten ville dock inte ställa upp på det.

Till posten övrigt fanns inte mycket kvar. Integration fanns inte med som en egen punkt. Mycket av det som integration handlar om fanns under andra områden. Skolan, äldreomsorgen, arbetsmarknad mm.

Under övrigt kom då en litet kort trött inlägg om integration enligt vanligt mantra från en av sverigedemokraterna. Men ingen orkade debattera. Alla var trötta och ville gå hem.

Allt blev till slut som det hade förväntats. De rödgrönas budget gick igenom och alla andra partiers budgetar röstades ner. IMG_1334

Det var de 25 timmarna. Måste dock erkänna att de flesta höll sig till det ämne som diskuterades. Även om det kanske räckt med lite färre inlägg. Om något redan har sagts behöver man inte säga om det.

Nu är det i alla fall dags för sängen. En bild som får mig att längta till sommaren slutar jag med.

Inga kommentarer: