söndag 6 november 2011

Höstvandring i vårväder och tänd ett ljus

Allhelgonahelgen går mot sitt slut. Det blir mörkt tidigare och tidigare men lite går att avhjälpa med ljus. Och idag ute mitt på dagen kunde IMG_1730man nästan tro det var vår. Till och med solen kröp fram ur dimman.

Det blev en härlig vandring med vandrarkompisarna i skogarna kring Bredared. Rätt dag kan man väl säga. Vi gick ca 12 km och det var en vandring i min smak. Inte allt för mycket upp och ner.Såklart stundtals rätt blött. Fast så här års ska det inte finnas sommarblommor. Något fel är det nog i världsordningen.

Men som sagt, vackert var det. Eller vad sägs om bilden där vi stannade och intog medhavd fika. Med en alldeles spegelblank liten sjö. IMG_1726

Nu gäller det att hålla ut till 1:a advent om tre veckor. Då tillvaron lyses upp av alla ljus och stjärnor i fönstren. Sedan blir det bara ljusare och ljusare ute också.

Men tid för att sjunka ner i mörkret finns inte. Under den närmaste tiden är det mycket som ska hända. En hel del kurser ska hållas. Budgetmöte ska vara i dagarna två. Två utflykter åt Stockholmshållet. En till Skatteverket och en till Coompanions höstmöte. Och en hel massa annat. Robert Wells på torsdag till exempel.IMG_1062

“Tänd ett ljus och låt det brinna
Låt aldrig hoppet försvinna
Det är mörkt nu, men det blir ljusare igen
Tänd ett ljus för allt du tror på
För den här planeten vi bor på
Tänd ett ljus för Jordens barn”

Inga kommentarer: