fredag 4 november 2011

Inte ok med tulpaner i november–men i övrigt en ok dag.

Ännu en omväxlande dag till ända. Och jag börjar närma mig det stadium där jag kommit ifatt någorlunda.

Dagen har bjudit på en hel del. Jag har påbörjat hemsidesuppdateringen av Folkpartiet i Borås hemsida. Liksom jag har uppdaterat min egen. Fick ju till slut tag på ett lösenord igår så jag kom in i programmet.

Jag har planerat Medborgardialog. En inventering vad som görs i Borås idag när det handlar om medborgardialog ska gå ut till alla nämnder och styrelser. Det görs mycket idag men inte systematiskt och enhetligt. Många vet inte heller vad medborgardialog är. Det är dags för information.

Jag har ätit lunch med LUF-ordföranden i Borås.

Jag har besökt VI-Hässleholmen när Coompanion medarbetarna presenterade vårt projekt kring Socialt företagande.

Ganska många hade kommit för att lyssna. Hoppas också de blev intresserade av att vara med.

Här finns lite mer kring vad ett socialt arbetsintegrerat företag är. I korthet går det ut på att den som är långtidsarbetslös eller har funktionsnedsättning tillsammans med andra startar ett kooperativ, i första läget kanske som en ideell förening, och säljer sina tjänster. Det innebär att i stället för att

Sedan avslutades kvällen med medlemsmöte där vi som var på landsmötet fick berätta om vad som hänt där. Själv kunde jag ju stolt berätta om mina motioner som fick positivt mottagande. Den om att brist på tillgänglighet ska ses som diskriminering och uttalandet om att FP anser att Socialt företagande är ett alternativ för långtidsarbetslösa och funktionsnedsatta att komma ut på arbetsmarknaden.

Inte så mycket nya visioner idag men som sagt en omväxlande dag.

Men kan inte förstå varför det ska finnas tulpaner i affärIMG_0285en i början på november. Inte ok.

Efter nyår är det dags. Tulpaner är symbol för en kommande vår. Och nu blir det ju bara mörkare och mörkare. Lägger väl i alla fall ut en gammal bild på tulpaner.

Detta är nästan värre helgerån än semlorna i mellandagarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tulpaner i November kanske har med valfrihet att göra?
Men konsekvenserna...

Anders