lördag 26 november 2011

Minnet av Srebrenica och SD:s landsdagar

Deltog i eftermiddags i en minneshögtid för offren i Srebrenica som bosniska föreningen i Borås anordnade. Mina egna besök i Srebrenica har påverkat mig mycket. Det var i Srebrenica som minst 8000 män mördades kallblodigt 1995 under kriget i Bosnien. Mer om mina tankar kring Bosnien och Srebrenica finns här. Jag fick möjlighet att också berätta om mina känslor. Och än en gång säga att vi måste arbeta för att det som hände där inte händer igen.

Dessförinnan hade jag en träff med två flickor från Syrien, som ska utvisas, och deras släkting som bor i Sverige sedan många år.

Under tiden jag träffar människor från andra länder som har varit med om mycket håller SD kongress eller landsdagar som de kallas. Och fattar bland annat beslut om att människor som bor i Sverige ska delas in i tre grupper. De som är infödda, de som assimileras och övriga. Lite grovt uttryckt. Apartheid eller? Ska granska programmet ytterligare men snabbt kan i alla fall konstateras att förutom en både smärtsam och pinsam politik har SD också en pinsam mötesteknik. Det ska väl inte behöva ta en timme att votera. Något rörigare får man leta efter än när de skulle rösta om principprogrammet. Hann titta lite innan och efter mina möten. (DN, Aftonbladet)

Jämställdheten verkar det inte heller vara så värst bevänt med. När principprogrammet diskuterades var det bara en kvinna som talade. Och det var onekligen mest manliga nackar som syntes i TV-rutan.

Dessutom verkade det vara si och så med demokratin. Några förändringar fick inte föreslås. Vilken debatt blir det då. Högt till tak verkar det inte vara. Taknivån verkar närmast ligga på golvnivå. Som sd:are är det nog bäst att rätta in sig i ledet. Annars blir man utesluten. Och anställda hotas med 100000 i böter om de inte håller tyst (SvD, DN) Demokrati?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Apartheid? Du kanske missat att Centerpartiet, ditt Allianssystemparti, gått ut officiellt med att de tycker att segregering är bra.

Det säger inte SD som vill motverka splittringarna i samhället.

Så om du vill kritisera någon för apartheid kanske du borde överväga att kritisera C istället.

Anonym sa...

Anne-Marie !

Du skriver:
"Min vision är ett samhälle där mina barnbarn kan känna framtidstro."

Och vad är med alla andra ?
Varför prioriterar du just dina släktingar ?
Eller menar du att de är mer värda än alla andra som bara är lika mycket värda ?

Då du länkar till DN gör jag det också:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/utanforskapet-skulle-minska--sa-har-blev-det

Alliansen har suttit sedan 2006 ??
Och utvecklingen går bakåt trots alla fagra ord ?

Tjalle

Joel Jonsson sa...

Sverigedemokraternas valfilm förra året sade en hel del om var de står politiskt. Den var skrämmande likt den propaganda som nationalsocialisterna körde med i 1930-talets Tyskland (enda skillnaden var att de i den bytt ut judarna mot muslimer). Sverigedemokraterna är (vad än de själva säger) ett rasistiskt parti och det enda de egentligen har gjort är att hitta ett finare sätt att säga "sieg heil" på.
Och läser man Sverigedemokraternas partiprogram så kan man dra sina egna slutsatser efter det och man behöver inte vara den vassaste kniven i lådan för att se vart det pekar.

Hitler ansågs inte som rasist i sina första val, Åkesson nämnde inget illa illa om invandrarna den 19 sept förra året,men dagen därpå stod han i tv och sa att 90% av flyktingarna ska stoppas vid gränsen, Islam är som Nazismen och kommunismen, Invandrarna ska skickas ut med morot och piska.

göran berggren sa...

SD är ett rasistiskt parti. En kvinnlig företrädare som tar debatt om att använda ordet "neger"! Det säger en hel del. Under medborgarrättsröreslen i usa hängde man svarta i träden och kallade dem "nigger". Häpnadsväckande och äckligt. - Hur kan man vara så outbildad?

När det gäller förintelsen så hör man av och till folk som säger; - Det var så länge sen, sluta tjata om det nu. 12 miljoner mördades. Det är mindre än 70 år sen och sen dess har historien upprepat sig flera gånger. Fp skall fortsätta att bemöta SD´s politik och många felaktiga påståenden om invandring med fakta och kunskap. Upplys svenska folket om hur det faktiskt förhåller sig! Idag får SD´s propagandaliknande politik för lite mothugg. Ännu viktigare idag när man tonar ner och pratar skola, kriminalvård...etc istälet.