söndag 5 juni 2011

Flaggor

Hel osannolikt. Klockan är kvart över tio och det är varmt som om jag skulle befinna mig på sydligare breddgrader. Sitter ute och skriver nyss hemkommen från Regnbågsparad och i stort sett härlig underhållning på Liseberg därefter. Med i stort sett menar jag att vid något tillfälle var ljudet alldeles för högt. Undrar om alla andra som var där redan var hörselskadade. Ljudet var extremt högt.Men som sagt det mesta var bra. Alcazar och Sanna Nielsen var några som var där. Plus vår ,egen EU-minister Birgitta Ohlsson som höll ett kort och, som alltid bra anförande.

Jag blev intervjuad av Göteborgs Fria tidning och fick frågan varför jag gick med i Regnbågsparaden. Mitt svar blev att det handlar om tolerans och respekt och rätten att få älska och bli älskad av den man själv vill. Jag kände mig stolt när jag gick och höll FP-flaggan i ena handen och regnbågsflaggan i den andra.

I morgon tänker jag bära en annan flagga. Den svenska flaggan. Det gör jag också för tolerans och respekt. Sverige är ett land där just vår värdegrund handlar om respekt och tolerans. Vi ska respektera andra människor och låta individen själv välja sitt liv och välja själv vad han eller hon tror på. Så länge man inte skadar sig själv eller andra.

Nationaldagen borde vara en manifestation för ett öppet Sverige där alla får plats och är välkomna. Nationaldagen får inte bli ett hyllande av utestängande av de som inte är som “alla andra”. Vad nu det innebär.

1 kommentar:

Ingalill Bj. sa...

Är så glad över att du gick med i Regnbågsparaden, Anne-Marie, och håller med dig om det viktiga - självklara...! - du anför som skäl för att du deltog.

Samma sak gäller din önskan inför Sveriges nationaldagsfirande i morgon.