tisdag 14 juni 2011

Lite av varje en tisdagskväll

Sommaren har inträtt. Åtminstone på TV. Däremot verkar det som om sommaren vad beträffar vädret redan har tröttnat, åtminstone jordgubbetillfälligt. Jordgubbarna är i alla fall här.

Men vad gör väl det. Jag har hunnit färdigställa enkäten kring omvalet och hunnit förbereda morgondagens kurs. Excel grund. Även om jag förmodligen inte ställs inför några svårare frågor så kräver ändå en grundkurs en hel del pedagogik och eftertanke. Som tur är går inte mina kurser under någon skollag. Har ingen formell behörighet. Däremot har jag fått göra “inträdesprov” inför ett antal personer. Och så görs det kursutvärderingar efter varje kurs. Apropå regeringens (Jan Björklunds) förslag om lämplighetstester för blivande lärare. Vilket jag tror är bra. (DN, SVT)

Dessutom har jag hunnit med ett “kungamöte” (kungen och drottningen besöker Borås i september) och gruppmöte inför kommunfullmäktige på torsdag.

Om jag har tid brukar jag lyssna på sändningar från regionfullmäktige. Idag var det dags för det nyvalda fullmäktige att ta plats. En sosse som säger en månad efter valet att det som vi sa i valrörelsen inte gäller nu och ett miljöparti som lägger en motion i regionfullmäktige att avveckla kärnkraften – som en folkhälsofråga. Var ska det sluta? Att en månad efter valet klart uttala att man struntar i vallöften ökar direkt inte förtroendet för politiker. Och att inte hålla isär vad som hör hemma var gör det inte heller. Kärnkraftsfrågor hör definitivt inte hemma i regionfullmäktige.

Tyvärr missar jag morgondagens partiledardebatt eftersom jag håller kurs då. Men jag lär väl få veta hur det gått i efterhand. Sedan länge har media triggat upp intresset för denna partiledardebatt som är Juholt(s) första och Reinfeldts 7:e(?). (DN) Förtroendemätningar presenteras där Reinfeldt leder stort över Juholt. (BT, SvD)

Fast tidningar och TV har visst glömt att det finns ett antal partiledare till.

En annan tankeväckande händelse som rapporteras om idag är adoptivföräldrarna som fick lämna tillbaka barnet efter åtta månader till den biologiska mamman som ångrat sig. (SvD, GP, SVT) Tankeväckande med tanke på det förslag som en kristdemokrat framförde för någon vecka sedan att man skulle minska antalet aborter genom att underlätta adoptioner. (SvD) Jag tror inte det är någon lösning för att minska aborterna. Det som behövs är att jobba mer förebyggande.

Nu måste jag sluta skriva. Fast det finns massor kvar att skriva om idag. Måste nog i alla fall skriva en rad om nazisterna som ska anordna sommarläger för barn. Ja inte alla barn får komma. De med ett främmande klingande efternamn får hålla sig borta. Jag blir bekymrad över vart vi är på väg. Men samtidigt inser jag varför jag fortsätter att jobba för alla människors lika värde och för respekt och tolerans. (SVT)

Inga kommentarer: