måndag 27 juni 2011

Trädgårdsmingel och skattefusk

Just hemkommen från Anita Brodéns, folkpartistisk riksdagsledamot från Sollebrunn, politiska trädgårdsmingel. Trevligt som alltid. Vet inte hur många år minglet pågått men ett antal år är det. En tradition som kanske fler politiker skulle anta. Men det krävs förstås att man har en bra plats att vara på. Och en fördel är att vädret liknar dagens, dvs ganska varmt och regnfritt.

Min förre kollega i skatteutskottet, Gunnar Andrén också FP, var där och höll ett anförande om aktuella frågor i riksdagen. Självkart handlade det om en del skattefrågor men den som idag tagits upp av Skatteverkets generaldirektör m fl om skattefusk var inte på tapeten.

I en debattartikel i SvD lyfts frågan om alla miljarder uppskattningsvis 20 Mdr, som uteblir från statskassan på grund av att betalt belopp inte slås in i kassaapparaten. Att undanhålla dessa miljarder är liktydigt med att stjäla från den allmänna välfärden. Pengarna kunde i stället användas inom skolan och vården eller något annat gemensamt område. Dessutom skapar också undanhållandet illojal konkurrens gentemot de företag, de allra flesta, som redovisar allt och lojalt betalar sin skatt.

Dags att packa ihop datorn och gå in även om kvällen är ljuvlig och unik. Efter alla kalla dagar och kvällar känns det rätt att njuta så länge det går.

Inga kommentarer: