onsdag 22 juni 2011

Sjukförsäkring och bussfärd - igen

Så var det då dags igen för färd med buss 100 mot Göteborg. Sista kursen före sommaren. Men inte riktigt färdigjobbat. Det blir både Excel och Access hemma på kammaren innan jag får åka till Visby och Almedalen. För såklart det blir en tur dit i år också. Massor av intressanta seminarier så det blir svårt att välja. Dessutom så åker jag ju dit utan några måsten, betalar ju hela kalaset själv, så jag kan också välja att bara ta med mig en bok till stranden. Men demokrati, företagande och integration ligger högt på dagordningen

Men som sagt. Lite kvar att göra finns det innan det  blir sommar på riktigt. Fast den längsta dagen har ju redan varit så det kanske är fel att säga att sommaren börjar.

Lite aktuella händelser idag är omröstningen i riksdagen om det utskottsinitiativ som oppositionen lagt fram kring sjukförsäkringen. Allianspartierna kommer att rösta för återförvisning av ärendet till Socialförsäkringsutskottet. (SvD DN) Ett klokt beslut tycker jag. Visst finns det en hel del som behöver förändras men det finns redan ett förslag som regeringen har skickat ut på bred remiss. Förslaget  från oppositionen har passerat två remissinstanser med väldigt kort beredningstid.

Ett förslag som presenteras för en beslutande församling, antingen det är riksdagen eller kommunfullmäktige ska vara ordentligt berett. Ibland är det lite si och så med det. Vilket ofta innebär att alla aspekter inte förutsetts och det dyker upp oväntat resultat. Förändringen av sjukförsäkringen var kanske ett sådant fall. Brådskan att rätta till det som blivit fel under år av sosse-styre gjorde att frågan inte blev ordentligt utredd. Följaktligen blev det en del missar som drabbat en del människor hårt. Att nu snabbt göra ett återtag utan att ha alla konsekvenser utredda är precis lika illa. Sjukförsäkringsreformen måste rättas till och förbättras men den här gången måste det bli rätt från början. Intressant ledare i BT om det hela.

Bussen börjar närma sig Göteborg och regnet öser ner. Det gjorde det inte i Borås så inget paraply i väskan. Men dags att stänga datorn och ladda för Pivottabeller. Ursäkta om det blev några hopp i texten. Bussen hoppar rätt bra.

Inga kommentarer: