söndag 8 augusti 2010

Västsvensk fp-valupptakt och opinionsmätningar

Nu bär det snart av till Marstrand och västsvensk valupptakt för Folkpartiet liberalerna. Med tal av partiledaren Jan Björklund. Det är en tradition sedan många år att partiledaren kommer till Marstrand i augusti. Marstrandstalet också "det" talet. Det vill säga partiledarens sommartal som de flesta partiledare numera håller någonstans i Sverige.

Sommartalet är särskilt viktigt under ett valår. Det börjar dra ihop sig. Bara sex veckor kvar och opinionsmätningarna kommer att dugga ännu tätare nu. Varje vecka ska det diskuteras procentsatser hit eller dit. Hoppas inte sakfrågorna och visionerna om hur de olika partierna och konstellationerna vill ha ett framtida Sverige försvinner i spekulationer om hur det kommer att gå i valet. Risken finns. SvD ger i samband med presentationen om dagens opinionsmätning en liten lathund vad man ska ha i minnet när man läser opinionsmätningar. Det är mycket om och men och felmarginaler. Lathunden kanske en del journalister borde läsa.

Dagens opinionsmätning ger i alla fall alliansen segern men med ett sd som ligger kring spärren. Den här gången precis över. Skillnaden mellan alliansen och de rödgröna är dock bara cirka 200000 röster enligt artikeln i SvD. Och jag är inte nöjd med Folkpartiets siffror. Men det är som sagt den 19 septembers resultat som gäller så loppet är inte kört.

Det behövs en rejäl insats de kvarvarande veckorna till valet. Det får bli många kilometer på gatan för att möta väljare och bland brevlådor för att dela material. På fredag kommer valstugorna i Borås. Då blir det än mer påtagligt att det faktiskt är val.

Jag kandiderar till riksdagen och kommunfullmäktige i Borås. Det här vill jag jobba för. Mer finns att läsa på min hemsida.

Min vision är ett samhälle där mina barnbarn kan känna framtidstro. Där kunskap och ett bra företagsklimat är grunden till ett konkurrenskraftigt Sverige. Där tolerans och respekt låter alla bli delaktiga oavsett bakgrund. Där frihet också innebär ansvar mot andra och miljön.

Det här är frågor jag brinner för och kommer att verka för oavsett om det är på nationell eller lokal nivå.

  • företagande och entreprenörskap
  • kunskap och bildning
  • barns rättigheter
  • allas delaktighet i samhället oavsett bakgrund
  • human och rättssäker flyktingpolitik
  • äldres situation

Inga kommentarer: