tisdag 24 augusti 2010

Det ena vallöftet efter det andra

Och nu var det bloggtime. Fast klockan är nästan 12. Får väl bli en kortis. Dagen har varit möten från morgon till kväll. Ja, om man räknar fyra timmar i valstugan som ett möte. Fast att stå i valstugan är ju många möten. Med väljarna. Även om det var ganska glest med folk som besökte oss. De andra också förstås.

Dagens första möte handlade om debatten på Hässle torg på lördag. Att ha debatt mitt bland shoppande i marknadsstånden blir lite annorlunda. Det gäller att fånga publiken. Sedan AU-möte med Coompanion Sjuhärad. Så valstuga. Så gruppmöte i kommundelsnämnden. Puh. Valrörelse är jobbigt men kul.

Under tiden jag snurrat runt har det presenterats en rad positiva förslag från alliansen. Sänkt skatt för pensionärer. (finns med i min folder), värdighetsgaranti för äldre mm. Det sistnämnda något som folkpartiet verkligen propagerat för.

Igår (i skrivande stund nog i förrgår) var det en opinionsmätning som såg dagens ljus. Idag var det en annan. Opinionsmätningarna duggar tätt så här en månad före valet. I SIFO-mätningen som kom i förrgår ledde alliansen stort, till och med egen majoritet. I dagens SKOP leder alliansen men SD finns också med på banan, så någon majoritet är svår att se. Roligt är dock att Folkpartiet ligger över 7 %. Både i SIFO och SKOP. Kan det månne bero på att Jan Björklund setts alltmer i TV. Med diverse utspel. Även om jag kunde ha avvarat några av dem så har framträdande i huvudsak varit positiva. Men som jag alltid brukar säga. Det är den 19 september som gäller.

Och det datumet och valet närmar sig. Om drygt en vecka börjar förtidsröstningen . Röstkorten börjar dimpa ner i brevlådan.

Nu är det sovdags.

Inga kommentarer: