tisdag 4 maj 2010

Alliansbesök i Borås och nio löften

Så kan man väl säga att valrörelsen har startat. Idag kom de fyra alliansledarna till Stora Torget i Borås. Även om det var lite kallt så lyckades regnet hålla sig i stort sett borta. Som tur var kom det ingen snö eller åska under tiden som de fyra partiledarna Jan Björklund (FP), Fredrik Reinfeldt(M), Maud Olofsson (C) och Göran Hägglund (KD) fick svara på frågor från riksdagsledamot Annie Johansson (c) vad de gjort och vad de tänker göra. Innan de fortsatte mot Göteborg med tåg (!!) fick de fyra partiledarna varsin Elsfborgshalsduk. (DN, SvD, GP)

Helt klart framstår de fyra allianspartierna som ett mycket säkrare kort än den rödgröna oppositionen. Även om jag försöker vara objektiv och lämna åsikter borta. Alliansregeringen har arbetat tillsammans i fyra år "genom eld och vatten" och har långt mycket mer gemensamt än vänsteroppositionen. Visst finns det frågor som skiljer även inom alliansen, konstigt vore det annars det är fyra partier, men man kompromissar och ger och tar, men man tar inte till folkomröstningar eller överlåter viktiga frågor i utredningar när man inte är överens. Och det finns många viktiga frågor som jag inte begriper hur de ska komma överens. Utrikespolitik, skolpolitik, där (s) numera i alla fall gjort ett omtag och kritiserar sin tidigare politik, mm är sådana frågor som jag undrar hur det ska gå. (SvD)
Som svar på gårdagens skuggbudget från den rödgröna oppositionen fastställde alliansen idag nio punkter som man inte ska göra. Lite originellt kanske. Man förväntar sig ju vad det är man vill inte vad man inte vill. Men som moteld mot oppositionen är det inte fel. Det handlar om ungefär samma punkter som jag skrev om igår. Här finns de i sin helhet.

Som sagt valrörelsen är igång och jag är med. Idag fick jag veta vad som varit problemet med att jag skulle varit bosatt utomlands som länsstyrelsen påstod. Tack och lov var det inte identiteten som var kapad och inte något allmänt fel i länsstyrelsens register utan det var någon som helt enkelt knappat in fel personnummer på mig och så gick det inte att ändra. Ett systemfel i och för sig och man kan tycka att man borde kollat lite extra innan man ringde och oroade mig men det är förstås många namn som ska skrivas in på kort tid. Huvudsaken att saken är utredd så jag kan koncentrera mig på valkampanj. Förutom databas och företaget förstås. Så nu lämnar jag valet för en stund och försöker hitta lösningar på problemen eller rättare sagt önskemålen i min databas.
I morgon ska jag hela dagen delta i ett seminarium som handlar om Afrikas Horn dvs Somalia. Hur situationen ser ut där och vad de flyktingar som kommer hit bär med sig.

Läs också Christer Sörliden Pär Gustafson om tågresan.

Inga kommentarer: